Åhléns

Logo of customer for Binero cloud - drift e-handel - operating partner of e-commerce. Kund svenska molntjänster

Om Åhléns

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med varuhus över hela Sverige och e-handel via åhlens.se. Åhléns erbjuder över 1000 egna och externa varumärken och tjänster inom skönhet, mode och hem.

Utmaningen

driftspartner av e-handel med högt ställda krav på prestanda och tillgänglighet

Axstores ingår precis som Åhléns i Axel Johnson-koncernen. När de fick uppdraget att skapa och lansera kedjans e-handel behövde de en driftspartner av deras e-handel som kunde säkerställa tillgänglighet dygnet om. Det berättar Olof Svedberg, Service Delivery Manager på Axstores.

Han fortsätter:

- Dessutom behövde vi hjälp med att implementera ett produktinformationssystem som var tätt sammanlänkat med e-handeln. Valet föll på Binero (f.d. RedBridge). Anledningen, berättar Olof Svedberg, var att man kunde se ett bra track record och rekommendationer från andra i branschen.

Kort efter lanseringen av e-handeln bestämde sig Åhléns för att digitalisera sitt system för bonus och erbjudanden.

- Det var en helt ny lösning som även den hade väldigt höga tillgänglighetskrav. Ett sånt system måste alltid fungera, såväl i butik som i e-handeln, helt enkelt var du än befinner dig som kund.

Lösningen

molnet eller traditionell serverhall?

Axstores ställdes inför ett vägval : skulle bonussystemet byggas som en molntjänst eller som en traditionell datalösning i en serverhall?

- Då kändes det väldigt bra att Binero (f.d. RedBridge) både kunde erbjuda molntjänster och traditionell drift. När vi väl beskrivit vad vi ville uppnå blev det en öppen fråga till dem vilken lösning de rekommenderade. Binero gav oss väldigt bra guidning och stöd inför det beslutet. Det kändes tryggt och de kunde motivera sin rekommendation på ett bra sätt.

Visst händer det att det inträffar något som gör att vi behöver involveras och fatta ett beslut. Vid sådana tillfällen hör Binero (f.d. Redbridge) av sig och det går alltid fort när vi beställer en åtgärd. Vi har en väldigt bra relation med dem: de ger bra råd, är kunniga, proffsiga och alltid nårbara.

Olof Svedberg, Service Delivery Manager

Resultatet

prestandan fick avgöra

Valet blev till slut en traditionell serverlösning.

- För vår organisation spelade det mindre roll om vi valde molnet eller en traditionell lösning. Det viktiga var prestandan och tillgängligheten. Binero (f.d. RedBridge) konstaterade att i just vårt fall skulle det gå utmärkt att köra i molnet med så kallad autoscaling, att systemet självt skalar upp om lasten ökar mycket. Men då skulle det bli dyrare att uppnå den prestanda vi krävde.

Axstores konstaterade att de hade möjlighet att själva ropa av ökad kapacitet på kort tid när en situation med hög last närmade sig. Sådant går ofta att förutse eftersom lastökningarna brukar hänga ihop med kampanjer som Åhléns själva lanserar.

- Slutresultatet blev en bra kombination av pris och prestanda, helt enkelt, konstaterar Olof Svedberg.

relaterade tjänster

Egestas molestie ultricies lorem nisi urna, eu cras viverra sed. Metus ipsum est nullam nibh duis non pretium odio. Viverra feugiat diam.

relaterade kunder

Cambio customer binero COS Journal Cambio kund binero digitalt journalsystem Drift Openshift , operations openshift
IT-drift
30 augusti, 2023
Cambio

Cambio

I Cambios sökande efter en drift- och deployment partner med erfarenhet inom Red Hats OpenShift hittade de Binero.
gina tricot kundcase operation E-commerce platform customercase
Cloud
IT-drift
IT-konsult
21 juni, 2023
Gina Tricot

Gina Tricot

Effektiv drift av E-handelsplattform skapar proaktivitet och kontroll

vill du veta mer?

Vi drivs av att hjälpa våra kunder till högre innovationskraft och kostnadseffektiv IT. Vill du också ta del av det senaste inom högpresterande molntjänster?