vår helsvenska publika molntjänst

Vi brinner för öppenhet och flexibilitet. Därför har vi byggt en högpresterande och skalbar molntjänst baserad på OpenStack. Självklart utan bindningstider och höga instegskostnader.

en kraftfull lokal plattform

Vårt publika moln är det lokala alternativet och komplementet till globala hyperscalers. Vi bygger på den öppna plattformen OpenStack och tillhandahåller marknadsledande prestanda till en mycket fördelaktig prisbild. Hos oss betalar du endast för resurser du faktiskt nyttjar (mäts per minut – debiteras per timme), och kan närsomhelst öka eller minska resurser - eller helt stänga ner ditt engagemang om behovet upphör.

Vår molnplattform är byggd och utvecklad för det hybrida landskapet och multicloud-miljöer. Vill du kombinera vårt publika moln med andra tjänster, såsom andra leverantörers tjänster, vår colocation eller våra managerade molntjänster, så går det givetvis bra. Prata med oss för ett lösningsförslag!

Funktionsmässigt erbjuder vårt publika moln allt från enkel hantering av virtuella servrar, till möjligheten att bygga fullt automatiserade och skalbara plattformar med orkestreringsmallar. Och självklart finns inbyggt stöd för containerorkestrering och klusterhantering av exempelvis Kubernetes. OpenStack stöttas av en uppsjö ledande IT-jättar, som till exempel Google, Dell, Cisco, Intel, Ericsson, Red Hat och många fler.

kunden har ordet

"Vi tittade på att göra vår befintliga Azure-lösning GDPR-kompatibel, men det blev snabbt uppenbart att det skulle vara både för komplicerat och för dyrt.

Vi bestämde oss för att flytta till en lokal svensk leverantör. Binero ger oss en EU-kompatibel, öppen molnplattform där vi kan utveckla vår produkt med de verktyg och teknologier som passar bäst för jobbet.

Förutom det är prestandan fantastisk. Vi är nu i ett moln som är 30% snabbare, men det kostar oss 25-30% mindre."

Andreas ZetterströmMjukvaruchef  Kontigo Care

hög prestanda – rimligt pris

Vår helsvenska molntjänst har huvudfokus mot infrastruktur (IaaS) – och vi är inte rädda att jämföra oss med de stora internationella leverantörerna. Till ett lägre jämförelsepris levererar våra tjänster bättre i samtliga prestandatester vi utfört. Alla nya konton fylls dessutom på med 1000 SEK att nyttja resurser för.

Vår prismodell är enkel och helt transparent - vi tål att jämföras!

Flexibelt, kraftfullt och enkelt

Det är enkelt att komma i gång och använda våra OpenStack-baserade tjänster i vår portal eller via API. Vår välfyllda FAQ/Guide-sektion hjälper dig på vägen! Dessutom finns vår support redo att hjälpa till. Hos oss betalar du endast för vad du använder – utan instegskostnader, bindningstider eller otydlighet. Detta skapar förutsägbarhet, både för nuläget och för framtida expansion.

Svenskt, hållbart och säkert

Vår publika molntjänst levereras primärt från vårt egna toppmoderna och energiåtervinnande datacenter i Stockholm. Detta kompletterar vi med sekundärsiter hos väletablerade partners runt om i regionen. All data som placeras hos oss hanteras endast i Sverige och omfattas av svensk lagstiftning och GDPR. Vi är även ISO-certifierade enligt 9001, 14001 och 27001, samt innehar det globala klimatcertifikatet Fossil Free Data.

Grafik accelererade tjänster (GPU)

Bineros publika molntjänst erbjuder nu även grafikkortsacceleration (GPU-acceleration). Vår lösning bygger på Nvidias Ampere-serie av GPUer, optimerade för datacenter och beräkning. Vi tillhandahåller flera storlekar av GPU-minne så att våra användare kan hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för sitt behov. Möjligheten att nyttja lagring baserat på NVMe finns även för dessa instanser för att optimera IO-intensiv och latenskänslig mellanlagring av data vid tunga beräkningar. Binero erbjuder GPU med högsta flexibilitet i en transparent ”pay-as-you-go”-modell där man betalar per timme.

Molnbaserad GPU är en effektiv lösning på komplexa uppgifter och har många fördelar:

  • Acceleration av tunga beräkningar
  • Flexibilitet i en molninfrastruktur
  • Högpresterande beräkningskraft
  • Anslutning med låg latens mellan servrar i plattformen
  • Möjlighet till NVMe-baserad lagring

börja enkelt och bygg dig uppåt

Bineros publika molnplattform används av allt från stora företag till snabbföränderliga startups. Det går snabbt och enkelt att komma igång och testa! Tjänsten är lätt att använda och vi guidar dig längs vägen.

fördelarna med publikt moln

Ett publikt moln är ofta det minst investeringstunga valet, då du som användare och kund enkelt kan börja litet och bygga dig uppåt utan uppstartskostnader för infrastruktur eller liknande. Det är också extremt flexibelt och skalbart – du kan enkelt växla upp eller ner i prestanda och utrymme allt eftersom dina behov skiftar. En annan fördel är att du själv inte behöver inneha någon djupare kunskap om molninfrastruktur för att kunna hantera ett publikt moln, utan kan överlåta allt åt din leverantör som också håller plattformen uppdaterad och konkurrenskraftig så att du istället kan fokusera på din kärnverksamhet.

En publik molntjänst passar därför utmärkt för de allra flesta organisationers behov av beräkningskraft, datalagring och applikationer.

vår funktionalitet

Vårt publika moln bygger på OpenStack, där vi levererar en portfölj av funktionalitet. Dessa är standardiserade och communitysupportade och det går därför utmärkt att använda samma integration och användning hos olika OpenStack-moln. 

Nedan visas samtliga Openstack-projekt och funktioner, samt versioner, som stöds i olika regioner och tillgänglighetszoner i Bineros publika moln.

Versioner

RegionVersionAvailability zones
europe-se-1Xena (2021-10-06)europe-se-1a,europe-se-1b

Compute

ProjektBeskrivningeurope-se-1
NovaCompute resourcesX

Network

ProjektBeskrivningeurope-se-1
NeutronNetworkingX
OctaviaLBaaSX
DesignateDNSaaSX

Storage

ProjektBeskrivningeurope-se-1
CinderBlock storage (Volume)X
SwiftObject storage (S3 support)X

Orchestration

ProjektBeskrivningeurope-se-1
HeatOrchestration engineX
MistralWorkflow servicesX

Workload provisioning

ProjektBeskrivningeurope-se-1
MagnumContainer orchestration engineX

Shared services

ProjektBeskrivningeurope-se-1
KeystoneIdentity serviceX
GlanceImage managementX
BarbicanKey and secret managementX

Monitoring & metrics

ProjektBeskrivningeurope-se-1
Celiometer & GnocchiData collection and metrics serviceX

Interfaces

ProjektBeskrivningeurope-se-1
HorizonGraphical user interfaceX
OpenStack APIAPI endpointX
Binero Cloud PortalCustom graphical user interfaceX

kom igång redan idag!

Det är enkelt att komma i gång - vår välfyllda FAQ/guide-sektion hjälper dig på vägen och alla nya konton fylls på med 1000 SEK att nyttja resurser för direkt. Vill du ha personlig hjälp så hör av dig till vår support, som står redo att hjälpa till.

ladda ner vår guide 

I den här guiden går vi igenom flera faktorer som är avgörande för att skapa en dynamiskt och långsiktigt hållbar plan för din molnresa. Vi lyfter även fram vanliga fallgropar som bör undvikas för att säkerställa att er tillvaro i molnet blir så smidig och kostnadseffektiv som möjligt.

Ja tack! Jag vill gärna ha guiden om Hållbar Molnstrategi.

Förnamn
Efternamn
Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA. Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.