Colocation

Hyr plats i vårt datacenter: colocation

Genom att hyra plats hos oss på Binero expanderar du enkelt din infrastrukturkapacitet, oavsett om det är för en kortsiktig problemlösning eller för att slippa göra kostsamma inköp eller leasa egna anläggningar.

Corridor in the Binero computer centre. Korridor i Bineros datorhall.
  • Miljövänligt - allt överskott återanvänds
  • Flexibelt - anpassa efter  era behov
  • Hög säkerhet - skyddsklass & larmklass 3

Dubbel redundans: A+B infrastruktur håller din server tillgänglig

Vårt datacenter erbjuder väl genomtänkt redundans för både energi- och kylförsörjning, allt för att säkerställa att infrastrukturen fortsätter vara tillgänglig. Vi har implementerat två fullständigt oberoende system, varje system med sin egen redundans, vilket garanterar att nätverks- och internetanslutningar samt el- och kylsystem är operativa utan avbrott, även under underhåll. Tillgänglighet är vår högsta prioritet.

Avancerad säkerhet: skydds- och larmklass 3

Vi har implementerat omfattande säkerhetsåtgärder. Fastigheten omgärdas av ett elektrifierat staket och de specialdesignade byggnaderna är helt i betong (även innerväggar) utan fönster, vilket försvårar obehörigt tillträde. Detta ger vårt datacenter kvalitetsstämpeln “skyddsklass 3”.

Avancerade larmsystem med perimeterskydd och seismiska sensorer, tillsammans med strikt accesskontroll ner på rack-nivå, garanterar att känslig information förblir skyddad. Systemet uppfyller de hårda kraven i larmklass 3-standarden.

Anläggningen är även utrustad med marknadens bästa brandskydd i form av ett släcksystem med novec-gas och aspirerande detektorer, vilket snabbt upptäcker och hanterar bränder utan fara för närvarande personer.

Vad kostar colocation i vårt datacenter?

Anslut dig enkelt mot de nätverk du behöver nå

Självklart är vi carrier neutral, d.v.s. ni kan själva välja att ansluta er mot internet (eller via svartfiber) via egna leverantörer. Föredrar ni att vi hanterar era förbindelser hjälper vi gärna till. Vi erbjuder en multi-redundant högkapacitetsförbindelse mot internet som dessutom är skyddad via IDS/IPS och DDoS-skydd. Vi kan även erbjuda IP-nät eller hjälpa er med att annonsera era egna.

Vi samarbetar med flera leverantörer av svartfiber och högkapacitetsförbindelser. Detta ger oss möjlighet att erbjuda mycket kostnadseffektiva, redundanta lösningar för att ansluta mot andra ställen (exempelvis ett annat datacenter eller ett kontor).

Slutligen erbjuder vi en högredundant routing- och firewalltjänst som liksom våra övriga tjänster CVE-trackas dagligen och uppdateras dels löpande, dels direkt om en sårbarhet skulle upptäckas.

Illustration of city in dome, explaining the flow of excess heat from data centres to buildings. Illustration av stad i kupol, förklarar flödet av överskottsvärme från datacenter till byggnader.
man unlock datacenter with his own personal tag for secure access for colocation clients

Besök colocation-hallen när ni vill och njut av en god arbetsmiljö

Vårt datacenter ligger i Vallentuna, strax utanför Stockholm, och är lätt att nå med såväl bil som tåg. Alla våra colocation-kunder access till datorhallen själva, dygnet runt. Larmsystemet är designat att vara enkelt att förstå utan att göra avkall på säkerheten. Användare får tillgång till en elektronisk nyckel och en kod. Dessa ger tillträde till rätt zon och rätt rack.

Vår hall är designad med driftspersonal i åtanke. Ljudnivån i IT-utrymmena är avsevärt lägre än i en normal datorhall då kylsystemens fläktar jobbar på betydligt lägre varvtal, vilket bidrar till en trevligare arbetsmiljö.

Våra colocation kunder kan även boka en tillfällig arbetsyta i direkt anslutning till hallen med patch-koppling direkt in till ett givet rack, samt yta för tillfällig eller permanent förvaring av material på plats i hallen.

Remote hands och remote eyes när ni inte har möjlighet att vara på plats

Har ni inte möjlighet att vara på plats alls kan vi även erbjuda remote hands och remote eyes, även utanför ordinarie arbetstid. Vår supportorganisation ger snabba svar och vårt Network Operations Center kan lösa problem 24/7 vid behov. Vi kan även ta emot material på plats och lagra materialet inlåst till det behövs – alltså är det inget krav att resten av er verksamhet ligger i närheten.

Är det fortfarande fördelaktigt att drifta sin IT-miljö helt i egen regi?

Läs vår artikel om colocation, drift- och IT-säkerhet här

Abstrakt illustration, personer arbetar med en säker molntjänst. Abstract illustration, people working with a secure cloud service.

Använd colocation i er hybrida IT strategi

Att använda colocation som en del av sin hybrida cloud-strategi ger en möjligheten att skapa en sömlös, säker och automatiserad miljö för bästa möjliga produktivitet och flexibilitet.

Hybrida molnlösningar är en mix av en eller flera delar av publika moln, privata moln och lokal infrastruktur. Den lokala infrastrukturen kan vara colocation i Sverige.

Här kan du läsa om multicloud, hyrbrida molnlösningar och hur du mixar flera lösningar för en optimerad IT-miljö

Hos oss finns ett publikt moln redan på plats i datacentret, vilket gör en hybrid lösning eller en framtida flytt till molnet både enklare, billigare och mer kraftfullt. Allt detta sker i vårt toppmoderna svenska datacenter för maximal trygghet och prestanda.

Kontakta oss

Har du frågor om colocation? Rådfråga vår specialist eller fyll i formuläret så återkommer vi till dig direkt. Missa inte att du kan estimera vad colocation kostar hos oss här.

Fråga vår specialist om colocation hos oss

Profilbild. Profile picture.

John Josefsson

Sales manager

john.josefsson@xpeedio.se

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig

*” anger obligatoriska fält

Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.