1. Startsida
  2. /
  3. Container platform
  4. /
  5. Vad är OpenShift?

OpenShift container platform

drift av OpenShift

Binero erbjuder en managerad containerplattform från vårt egna miljömärkta datacenter i Sverige, var vi garanterar säkerhetsklassad datalagring och tillgänglighet 24/7.

Striking image in red and light yellow, resembling billowing fabric. Effektfull bild i rött och ljusgult, liknar böljande tyg.
  • beprövade och granskade mjukvaruval
  • integrerat stöd för CI/CD för modern applikationsdrift
  • stöd för automation applikationshantering via Operators

Vad är OpenShift hos Binero?

OpenShift erbjuds som en tjänst (PaaS), som är en enhetlig applikationsplattform för interaktion med hela organisationens containerbaserade utveckling och drift. OpenShift hanterar och integrerar även med alla delar i en datainfrastruktur, en så kallad "Single Pane of Glass".

OpenShift är en Kubernetes-distribution fokuserad på upplevelsen för utvecklare och applikations-säkerhet. Red Hat bidrar med en signifikant del av utvecklingen av Kubernetes projektet och flera funktioner som finns i Kubernetes har sitt urpsrung i OpenShift.

OpenShift vs Kubernetes

OpenShift är en enhetlig plattform, till skillnad från Kubernetes. Enkelt förklarat kan man säga att OpenShift förädlar Kubernetes. Plattformen är leverantörsoberoende och utmärker sig med att hålla en hög säkerhetsprofil genom att "låsa fast" Kubernetes och integrera en mängd utökade komponenter.

För detta använder OpenShift det omfattande Red Hat-ekosystemet med öppen källkodsteknik som omfattar operativsystem, autentisering, lagring, nätverk, utvecklingsverktyg, bas-container-images och många andra komponenter. Det handlar om "auditing", som ger en kronologisk uppsättning ändringar som har påverkat systemets användare eller andra komponenter i systemet. Möjligheten att konfigurera policyn för granskningsprotokoll kommer även som en inbyggd del.

läs mer om OpenShifts säkerhet och regelefterlevnad

Close-up of a motherboard. Närbild på ett moderkort.
En man med gul t-shirt står i en tunnel. En man med gul t-shirt står i en tunnel.

Synliggör komplexitet

I takt med att organisationer växer med nya miljöer och kluster så är det viktigt att företagen under resans gång har möjlighet att få tillgång till helhetsperspektivet av hela affärsverksamheten.

OpenShift Container Platform Plus (OCP Plus) erbjuder bland annat Advanced Cluster Management, som ger en vy över alla kluster och möjliggör t ex uppgraderingar av flera miljöer samtidigt, analys av komponenter samt flera andra funktioner.

Läs mer om Advanced Cluster Management

I OCP Plus är det även möjligt att med hjälp av Advanced Cluster Security få överblick av säkerheten genom att sårbarhetsgranska applikationer och erhålla en enhetlig vy över risker och regelefterlevnad, som t ex dataskyddsförordningen GDPR.

Läs mer om säkerhetsperspektivet.

Har du frågor? kontakta oss

Rådfråga vår specialist eller fyll i formuläret så återkommer vi till dig direkt. 

Fråga vår specialist

Profile picture. Profilbild.

Emil Rydin

Customer manager

emil.rydin@binero.com

kontakta oss via formulär

fyll i formuläret nedan och vi kontaktar dig