Scania

Om Scania

Scania AB är en stor svensk tillverkare med fokus på kommersiella fordon - speciellt tunga lastbilar, lastbilar och bussar. Man tillverkar även dieselmotorer för tunga fordon samt marina och allmänna industriella tillämpningar.

Utmaningen

förnya ett affärskritiskt system

Under provningsprocessen, som är en av delprocesserna inom Scanias forskning och utveckling, samlar man in mycket stora mängder information. Verktyget för att samla in, bearbeta och analysera testresultaten behövde förnyas. Scania ville lämna den gamla stordatormiljön och skapa en modern lösning med enhetligt användargränssnitt.

Lösningen

tung utvecklingskompetens

Binero stod för några av de tyngsta utvecklingskompetenserna i projektet med bland annat en mjukvaruarkitekt och en utvecklare som hade avgörande roller. Det berättar Rim Yaacoub på Scania som var projektledare för hela programmet som pågick under sex år. Hon säger att samarbetet fungerade otroligt bra.

Under provningsprocessen förädlas information mellan många olika system och det var många kopplingar och beroenden att ta hänsyn till när man skulle skapa den nya lösningen.
Många på Scania hade jobbat i det gamla verktyget i närmare 20 år. Sådana förändringar kan innebära betydande trösklar och Rim Yaacoub säger att de visste att det var viktigt att göra övergången smidig och se till att medarbetarna kände igen sig i det nya utseendet.

När vi insåg att vi behövde externt stöd hittade vi Binero. Deras konsulter hjälpte till att lösa våra utmaningar med framåtseende mjukvaruarkitektur, integrationer och användbarhet. Det blev ett väldigt agilt och bra arbetssätt där utvecklare och kravställare kunde jobba tillsammans, göra demonstrationer och kommunicera med användarna på ett bra sätt.

Rim Yaacoub, Projektledare hos Scania

Resultatet

värdefullt verktyg för tusentals personer

Sammantaget arbetar 3 500 personer med provningssystemet dagligen. Merparten av dem finns i Sverige men även ett hundratal medarbetare i Brasilien. De har nu fått en värdefull och effektiv lösning som underlättar hela livscykelhanteringen, från att artiklarna beställs, byggs ihop, plockas isär, testas och till slut skrotas. Allt för att Scania ska kunna ta fram de allra bästa lastbilarna till en krävande marknad.

- Vi hade en väldigt smidig dialog. Det var en komplex applikation vi tog fram, ett sånt uppdrag som kräver lite mer senioritet och det fick vi.

scania kunder till binero konsulttjänster kundcase
Scania kunder till binero kundcase it-konsult

relaterade tjänster

relaterade kunder

Cambio customer binero COS Journal Cambio kund binero digitalt journalsystem Drift Openshift , operations openshift
IT-drift
30 augusti, 2023
Cambio

Cambio

I Cambios sökande efter en drift- och deployment partner med erfarenhet inom Red Hats OpenShift hittade de Binero.
gina tricot kundcase operation E-commerce platform customercase
Cloud
IT-drift
IT-konsult
21 juni, 2023
Gina Tricot

Gina Tricot

Effektiv drift av E-handelsplattform skapar proaktivitet och kontroll

vill du veta mer?

Vi drivs av att hjälpa våra kunder till högre innovationskraft och kostnadseffektiv IT. Vill du också ta del av det senaste inom högpresterande molntjänster?