managerade tjänster

Oavsett om du behöver ett publikt eller privat moln, eller kanske helt enkelt inte vet vilken typ du behöver, kan vi erbjuda managerade tjänster som ett lager ovanpå IT-infrastrukturen.

marcin-jozwiak-Jmsw8wYy7Ig-unsplash
 • managering på infrastrukturnivå 
 • managering på applikations- och verktygsnivå
 • behåll fokus på er kärnverksamhet

våra managerade molntjänster inkluderar

på infrastrukturnivå

 • Arkitektur
 • Systemadministration och drift (Ops)
 • Systemövervakning, åtgärd och rapportering
 • Prestandatestning och optimering
 • Proaktiv kommunikation och 24x7 support
 • En enda kontaktpunkt för support
 • DNS-hantering
 • Hantering av säkerhet och regelefterlevnad
 • Backup och katastrofåterställning

på applikations- och verktygsnivå

 • DevOps automatiseringsverktyg: Chef, Puppet, Salt, Ansible etc.
 • Applikationsdistribution, skalning och livscykelhantering
 • Specialiserad databashantering: MySQL, MongoDB, Redis, Hadoop, etc.
 • OpenStack Private Cloud-distribution och hantering.

varför managerade tjänster?

Tillgång till vår expertis

En managerad molntjänst ger dig tillgång till många olika experter som vanligtivis är svårt att tillhandahålla in-house. Vi hjälper dig med strategisk rådgivning utifrån din verksamhets krav och önskemål. Våra experter hanterar inte bara servrar, lagring, nätverk och operativsystem utan också de komplexa verktyg som körs ovanpå själva infrastrukturen, som t.ex. automatiseringsverktyg, containers etc.

Vi erbjuder managerade molntjänster för privata, publika och hybrida moln, där vi förordar vår publika molnlösning. Den ger dig mer flexibilitet för att skala kapaciteten när dina behov ändras. Eftersom att vi hjälper dig att komma igång med en lösning kan även du som är icke IT-specialist agera kravställare och upphandlare, så att de tekniska resurserna i ditt bolag istället kan fokusera fullt ut på verksamheten.

För både publika och privata moln erbjuder vi också hjälp med säkerhet och kontroll över din data samt service och IT-support. Baserat på just ditt företags behov identifierar vi rätt kombination av publikt och privat moln, allt managerat från vårt data center.

 

kollega skrattar under rast
kod av prototyp

vad är managerade tjänster?

Vilka funktioner väljer du att hantera internt och vilka ska vi hantera åt dig?

En molnplattform tillhandahåller generellt sett en mängd funktioner och möjligheter, men som inte alltid är relevanta för alla ändamål. Dessa plattformar ställer oftast höga krav på dig som användare vad gäller systemdesign och förutsätter kunskap om plattformen för att du ska kunna använda den effektivt och säkert – eller i vissa fall för att ens komma igång.

En vanlig myt är att om man ”bara lagt sin IT i molnet så behöver man inte bry sig sedan”. Detta stämmer inte alls för många molnplattformar, men det är däremot grundstommen i våra managerade molnlösningar från Binero.

hur blir jag kund på managerade tjänster?

Moderna avtal och full flexibilitet

I våra managerade molntjänster fokuserar vi på flexibilitet och smidighet - viktiga funktioner som du behöver i alla delar och aspekter av molnet. Det betyder att hos oss har du inte någon inlåsningseffekt, inga långa kontrakt, ingen onödig ombyggnad av infrastrukturens arkitektur och heller ingen påtvingad programvara.

Du kan istället helt och hållet skala upp och ner baserat på dina krav. Vi återspeglar din servicemodell utefter hur du faktiskt vill och behöver använda molnet, så att du maximerar värdet samtidigt som du minimerar onödiga IT-supportkostnader.

kom igång i en svensk molntjänst redan idag

Skapa ett konto i vårt publika moln så är du igång direkt och nå ut till oss för att diskutera våra managerade tjänster.

Alla nya konton fylls på med 1000 SEK att nyttja resurser för.

 

skapa konto      kontakta oss

scrum standup möte där två kollegor planerar nästa sprint och förklara varför openshift , why openshift för sina kollegor

vanliga frågor och svar

Vad innebär managering?

Managering är ett branschuttryck som kommer av engelskans "manage". Det används i uttryck såsom managerade tjänster eller managerade moln. Det finns inte riktigt något bra uttryck på svenska, men närmast kommer "hantering". För det är just precis vad vi gör - vi hanterar dina tjänster och plattformar åt dig, om du vill.

En molnplattform tillhandahåller generellt sett en mängd funktioner och möjligheter, men som inte alltid är relevanta för alla ändamål. Dessa plattformar ställer oftast höga krav på dig som användare vad gäller systemdesign och förutsätter kunskap om plattformen för att du ska kunna använda den effektivt och säkert – eller i vissa fall för att ens komma igång.

Managering innebär att du adderar ett tjänstelager till din IT-infrastruktur, där du väljer vilka funktioner som du vill hantera internt och vilka som vi ska hantera åt dig. Det innebär också att även en person som inte har så stor erfarenhet av IT kan sköta upphandlingen.

Varför ska jag välja ett publikt moln?

Ett publikt moln är ofta det minst investeringstunga valet, då du som användare och kund enkelt kan börja litet och bygga dig uppåt utan uppstartskostnader för infrastruktur eller liknande. Det är också extremt flexibelt och skalbart – du kan enkelt växla upp eller ner i prestanda och utrymme allt eftersom dina behov skiftar.

En annan fördel är att du själv inte behöver inneha någon djupare kunskap om molninfrastruktur för att kunna hantera ett publikt moln, utan kan överlåta allt åt din leverantör som också håller plattformen uppdaterad och konkurrenskraftig så att du istället kan fokusera på din kärnverksamhet.

En publik molntjänst passar därför utmärkt för de allra flesta organisationers behov av beräkningskraft, datalagring och applikationer.

Vad är openstack?

OpenStack har vuxit till att bli världens mest använda molnplattform baserad på öppen källkod. Som ett av de tre mest aktivt utvecklade open source-projekten på planeten, samlar det tusentals utvecklare från över 180 länder. Företag som vanligtvis är konkurrenter på marknaden arbetar alltså tillsammans i ett community, för att hitta den bästa gemensamma lösningen för sina kunder. Du slipper alltså att vara i händerna på en enda leverantör och helt beroende av leverantörens beslut.

OpenStack erbjuder allt du behöver för en molninfrastruktur. Samma programvara uppfyller behoven hos allt från små nystartade företag till stora globala organisationer. Du kan skapa och hantera din virtuella infrastruktur med avancerad funktionalitet och kapacitet. Du kan tillhandahålla virtuella maskiner, virtuella lagringsblock, virtuella nätverk som ansluter dessa, virtuella lastbalanserare, virtuella routrar... Allt med hjälp av ett öppet API som gör det möjligt för dig att automatisera hela processen. Och om du inte vill automatisera så använder du bara GUI:t, användargränssnittet, för att göra exakt vad du vill.

Varför pratas det så mycket om containers och kubernetes?

Idag måste mjukvaruutveckling ske snabbare och snabbare för att svara upp mot affärskraven. Du förväntas hålla jämnt tempo med, eller till och med passera, dina konkurrenter. Containrar och Kubernetes påskyndar din utvecklingsprocess genom att göra applikationen mer modulär. Applikationer byggda som mikrotjänster är lättare att hantera eftersom varje modul är relativt enkel, och ändringar kan göras i moduler utan att kräva ändringar i grundarkitekturen för hela applikationen. Kubernetes ger dig också ett mycket effektivt sätt att underhålla applikationen när den sätts i produktion, samt ett enkelt sätt att uppgradera den och skala den vid behov.

Med Kubernetes kan du alltså enkelt flytta dina containerbaserade applikationer över flera moln och miljöer, vilket möjliggör större flexibilitet och valfrihet. Du kommer att bygga cloud-native-applikationer som kan köras var som helst! Kubernetes kan sedan enkelt skalas för att möta behoven hos även den snabbast växande applikationen.

Vilka fördelar ger en multicloud-lösning?

Multicloud är precis vad det låter som: i stället för att bara välja en enda leverantör för hela dina verksamhets behov, innebär multicloud att du använder en mix av tjänster från två eller flera molnleverantörer och delar upp arbetsbelastningar mellan dem. På så vis kan du välja och anpassa tjänster utifrån vilka som ger den största flexibiliteten, tillförlitligheten, funktioner och pris.

För många organisationer är de stora molnplattformarnas ”one-size-fits-all”-lösningar sällan det optimala valet för alla delar av verksamheten. Däremot kan det vara rätt val för en viss avdelning eller funktion, medan det kan behövas helt andra lösningar för andra avdelningar eller typer av data (till exempel för molnlagring av personuppgifter, där lagstiftningar som GDPR ställer krav på att data inte får lagras hos bolag med hemvist utanför Sveriges eller EU:s gränser). Du kan också få tillgång till nischade funktioner hos mindre aktörer, som de stora antingen inte erbjuder som standard eller tar mer betalt för som tilläggstjänst.

kontakta oss

Har du frågor om managerade tjänster? Rådfråga vår specialist eller fyll i formuläret så återkommer vi till dig direkt. 

Fråga vår specialist

emil cloud expert and customer manager of binero clients

Emil Rydin

Customer manager

emil.rydin@binero.com

kontakta oss via formulär

fyll i formuläret nedan och vi kontaktar dig

*” anger obligatoriska fält

Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.