Giddir vann med AI-baserade appen Coronafree

giddir

Om Giddir

Giddirs kärnverksamhet är att utveckla AI-baserade digitala verktyg för proaktiva analyser av människors hälsotillstånd. Coronafree-projektet låg därför nära deras ordinarie verksamhetsområde och det var inte svårt att vidareutveckla och anpassa systemlösningen till att även kunna hantera Corona-pandemin. 

Utmaningen

Lösningar för att underlätta människors vardag under den pågående pandemin

I mars 2020 deltog Giddir i Hack the Crisis Sweden tillsammans med 7.400 hackers, i syfte att hitta lösningar för att underlätta människors vardag under den pågående pandemin. Giddir vann kategorin Award for Saving Communities med sitt projekt Coronafree; ett tidigt lösningskoncept under utveckling, vars testmiljö placerades i Bineros publika molntjänst.

Coronafree-projektet låg därför nära deras ordinarie verksamhetsområde och det var inte svårt att vidareutveckla och anpassa systemlösningen till att även kunna hantera Corona-pandemin. Då den offentliga sektorn har svårt att acceptera lagring av data utanför Sveriges gränser, behövde Giddir ta hänsyn till det i valet av plattform för sin miljö.

Lösningen

Spillvärmen används för att värma upp bostäderna i kommunen

"Binero är en helsvensk molnleverantör, som också kunde arbeta agilt och nära oss i att hitta den bästa lösningen. Företaget är även ISO certifierade enligt 27001, 14001 och 9001 som vi, och även våra kunder ser som en självklarhet. Dessutom har Binero satsat på ett helt unikt miljöupplägg, där de återvinner den värmeutveckling som datacentret producerar och får kyla i retur", säger Ulf LöfströmCOO på Giddir.

 

"Vi fick en guidad rundtur i datacentret strax utanför Stockholm och imponerades över de väl genomtänkta lösningarna – framför allt hur spillvärmen används för att värma upp bostäderna i kommunen. Som innovationsföretag delar vi Bineros ambition att tillhandahålla lösningar som gör verklig skillnad idag och för kommande generationer. Digitaliseringen av samhället har fört med sig att världens datacenter totalt producerar mer koldioxid än vad den samlade flygplansflottan gjorde innan den aktuella krisen. Så molntjänstleverantörer behöver utvärderas även ur den aspekten," fortsätter Ulf.

Relaterade tjänster

Vi brinner för öppenhet och flexibilitet. Därför har vi byggt högpresterande och skalbara molntjänster baserade på OpenStack. Självklart utan bindningstider och höga instegskostnader.

Relaterade kundcase

Customer case billo cloud compliance and security case. Kundcase billo om regelefterlevnad och säkert.
Cloud
IT-konsult
2023-12-12
Billo

Billo

Då Billo behandlar stora mängder av känslig användardata från både myndigheter och företag, lägger de stor vikt vid att st...
Cambio customer binero COS Journal Cambio kund binero digitalt journalsystem Drift Openshift , operations openshift
IT-drift
2023-08-30
Cambio

Cambio

I Cambios sökande efter en drift- och deployment partner med erfarenhet inom Red Hats OpenShift hittade de Binero.

Vill du veta mer?

Vi drivs av att hjälpa våra kunder till högre innovationskraft och kostnadseffektiv IT. Vill du också ta del av det senaste inom högpresterande molntjänster?