Patchhantering

Patchhantering hos Binero.

Rådgivning, testning och uppgradering. Med vår patchtjänst kan du känna dig trygg och vid önskemål även få hjälp med planerade, kompletta uppgraderingar. Vi jobbar med patchning i nära samarbete med våra kunder, ger råd kring vad som behöver installeras och kan även utföra testning enligt överenskommelse. Självklart håller vi oss uppdaterade kring vilka hot som finns och täpper snabbt till nya sårbarheter som kan utgöra säkerhetshål.

Varför Bineros patchtjänst?

Det är viktigt att hålla sina system uppdaterade med aktuella säkerhetspatchar. Så kallade ”zero day exploits” täpps oftast till av det team som underhåller mjukvaran (ofta operativsystemet) så snart de upptäcks, genom att publicera säkerhetsfixar som går att ladda ner via internet. Utöver säkerhetsaspekten så blir slutanvändarupplevelsen ofta påtagligt bättre ju senare version av en mjukvara som körs.

Baksidan av patchning är att det är tidskrävande och kan orsaka problem i en applikation eller tjänst på grund av förändrat beteende i en överliggande mjukvara. Leverantörer tar chansen att förädla sina mjukvaror genom patchar och det blir därför viktigt att förstå vilka som ska aktiveras och vilka som går att leva utan, eller som ska installeras senare.

Detta går att göra på många sätt men en vanlig lösning är en testmiljö där man helt enkelt ser till att patcha allt och ser hur det påverkar systemets funktion, utan att slutanvändarna märker något. Denna process går även att automatisera så att en plattform provisionernas (med nya versionen av mjukvaran), testas av enligt specifikation och sedan de-provisionernas helt utan manuella steg.

Vi jobbar med patchning i nära samarbete med våra kunder. Vi förstår att det inte alltid är möjligt att installera allt och agerar därför rådgivare och kan även utföra testning enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

Kontakta mig för att höra mer om hur vi kan hjälpa dig med patchning.

Linda Siwe

CCO

E-post

linda.siwe@binero.com