för dig som vill ta hjälp av våra specialister

Oavsett om du behöver ett publikt eller privat moln, eller kanske helt enkelt inte vet vilken typ du behöver, kan vi på Binero erbjuda managerade tjänster som ett lager ovanpå infrastrukturen.

tillgång till vår expertis

En managerad molntjänst ger dig tillgång till en mängd och typ av expertis som normalt sett är svår att ha in-house. Våra experter hanterar inte bara servrar, lagring, nätverk och operativsystem utan också de komplexa verktyg som körs ovanpå själva infrastrukturen, som t.ex. automatiseringsverktyg, containers etc.

Vi erbjuder managerade molntjänster för privata, publika och hybrida moln, där vi förordar vår publika molnlösning. Den ger dig mer flexibilitet för att skala kapaciteten när dina behov ändras. Eftersom att vi hjälper dig att komma igång med en lösning kan även du som är icke IT-specialist agera kravställare och upphandlare, så att de tekniska resurserna i ditt bolag istället kan fokusera fullt ut på verksamheten. För både publika och privata moln erbjuder vi också hjälp med säkerhet och kontroll över din data. Baserat på just ditt företags behov identifierar vi rätt kombination av publikt och privat moln. 

moderna avtal och full flexibilitet

I våra managerade molntjänster fokuserar vi på flexibilitet och smidighet - viktiga funktioner som du behöver i alla delar och aspekter av molnet. Det betyder att du hos oss inte har någon inlåsningseffekt, inga långa kontrakt, ingen onödig ombyggnad av infrastrukturens arkitektur och heller ingen påtvingad programvara. Du kan istället helt och hållet skala upp och ner baserat på dina krav. Vi återspeglar din servicemodell utefter hur du faktiskt vill och behöver använda molnet, så att du maximerar värdet samtidigt som du minimerar onödiga supportkostnader.

Du väljer själv vilka funktioner som du vill hantera internt och vilka som vi ska hantera åt dig

En molnplattform tillhandahåller generellt sett en mängd funktioner och möjligheter, men som inte alltid är relevanta för alla ändamål. Dessa plattformar ställer oftast höga krav på dig som användare vad gäller systemdesign och förutsätter kunskap om plattformen för att du ska kunna använda den effektivt och säkert – eller i vissa fall för att ens komma igång.

En vanlig myt är att om man ”bara lagt sin IT i molnet så behöver man inte bry sig sedan”.  Detta stämmer inte alls för många molnplattformar, men det är däremot grundstommen i våra managerade lösningar från Binero.

Våra managerade molntjänster inkluderar

På infrastrukturnivå:

 • Arkitektur
 • Systemadministration och drift (Ops)
 • Systemövervakning, åtgärd och rapportering
 • Prestandatestning och optimering
 • Proaktiv kommunikation och 24x7 support
 • En enda kontaktpunkt för support
 • DNS-hantering
 • Hantering av säkerhet och regelefterlevnad
 • Backup och katastrofåterställning

På applikations- och verktygsnivå:

 • DevOps automatiseringsverktyg: Chef, Puppet, Salt, Ansible etc.
 • Applikationsdistribution, skalning och livscykelhantering
 • Specialiserad databashantering: MySQL, MongoDB, Redis, Hadoop, etc.
 • OpenStack Private Cloud-distribution och hantering.

har du frågor om molntjänster och managering?

Rådfråga en av våra specialister! Kontaktuppgifter hittar du här, eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig direkt.

Förnamn
Efternamn
Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA. Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.