OpenShift-kurs

utöka er kompetens inom OpenShift och containeriserade miljöer

För att möta det växande behovet av kompetens inom OpenShift och containerisering erbjuder vi skräddarsydda utbildningsprogram för OpenShift

OpenShift kurs
OpenShift training
 • Bemästra OpenShift och containerisering
 • Flexibelt - anpassade kurser efter era behov
 • Red Hat partner - sedan 2003
Text on image with red hat and cubes. ‘RedHat OpenShift’. Text på bild med röd hatt och kuber. "RedHat OpenShift".

OpenShift kurser för olika kompetensnivåer

För att möta det växande behov av kompetens inom OpenShift och containerisering erbjuder utbildningsprogram för OpenShift.

Dessa program är utformade för att passa olika kompetensnivåer och vänder sig till dem som vill hantera containerplattformar självständigt, liksom till dem som söker kunskap för att fatta informerade beslut om externa driftpartners.

Oavsett om du vill påbörja containerresan internt eller behöver grundläggande kunskap för att effektivare outsourca drifter till en extern part har Bineros utbildningsprogram allt du behöver.

Vanliga frågor och svar om vår OpenShift kurs

Varför är Binero bra på OpenShift?

Binero erbjuder både self managed och managerade container platforms, konsulting och utbildning inom OpenShift, containerisering och Kubernetes.

Våra samlade erfarenheten av att leverera denna bredd av tjänster har hjälpt oss skapa en hands-on utbildning inom OpenShift.

Binero har sedan starten hjälpt företag till mer kostnadseffektiv och dynamisk IT med hjälp av öppen källkod och öppna standarder. Vi har även varit Red Hat-partner sedan 2003 och var tidiga anhängare av automation och containerisering.

Är utbildning fysisk eller digital?

Våra OpenShift-experter kommer gärna ut till er och genomför utbildningen på plats 

Varför pratas det så mycket om containers och kubernetes?

Idag måste mjukvaruutveckling ske snabbare och snabbare för att svara upp mot affärskraven. Du förväntas hålla jämnt tempo med, eller till och med passera, dina konkurrenter. Containrar och Kubernetes påskyndar din utvecklingsprocess genom att göra applikationen mer modulär. Applikationer byggda som mikrotjänster är lättare att hantera eftersom varje modul är relativt enkel, och ändringar kan göras i moduler utan att kräva ändringar i grundarkitekturen för hela applikationen. Kubernetes ger dig också ett mycket effektivt sätt att underhålla applikationen när den sätts i produktion, samt ett enkelt sätt att uppgradera den och skala den vid behov.

Med Kubernetes kan du alltså enkelt flytta dina containerbaserade applikationer över flera moln och miljöer, vilket möjliggör större flexibilitet och valfrihet. Du kommer att bygga cloud-native-applikationer som kan köras var som helst! Kubernetes kan sedan enkelt skalas för att möta behoven hos även den snabbast växande applikationen.

Vad är minimun antalet deltagare?

Minimum antal deltagare är 4 personer och högst antal deltagare är 8 person per kurstillfälle. Avgränsningen är satt för att varje deltagare skall få gott om tid att genomföra och lära sig av de olika momenten men även för att utbildaren ska hinna ge varje elev gott om tid för att säkerställa kvalitén.

Vilken kompetensnivå behövs inom OpenShift?

Dessa program är utformade för att passa olika kompetensnivåer och vänder sig till dem som vill hantera containerplattformar självständigt, liksom till dem som söker kunskap för att fatta informerade beslut om externa driftpartners.

Oavsett om du vill påbörja containerresan internt eller behöver grundläggande kunskap för att effektivare outsourca drifter till en extern part har Bineros utbildningsprogram allt du behöver.

Finns det utbildning för privatpersoner?

Är du intresserad av att jobba med säkerhet, nätverk, cloud och containerteknologi så har Bineros produktägare Jonas Björk i samverkan med Lernia tagit fram en Yrkeshögskoleutbildning (YH). Under två år lär du dig Linux, Databaser, CI/CD, Nätverk, Cloud och Containerteknologi.

Utbildningen går på distans och har start hösten 2023, 2024 och 2025. Här kan du läsa mer om utbildningens innehåll och se när ansökan öppnar!

Skulle du och ditt team ha nytta av OpenShift-utbildning?

Kontakta oss och utforska hur Binero kan stödja dig på din resa mot att bemästra OpenShift och containerisering. Du kommer enkelt i kontakt med oss genom formuläret.

En grundkurs innehåller bland annat:

 • Introduktion till container, Linux, SSH och YAML
 • Hantera containers med podman
 • Projekt och namespaces
 • Pods med driftsättning
 • Deployment
 • Lagra konfiguration i klustret med ConfigMap och Secrets.
 • Lagring av data i klustret
 • Användare och behörigheter i klustret
 • Hålla OpenShift uppgraderat

kontakta oss via formulär

Nå ut till oss så berättar vi mer om våra utbildningar

*” anger obligatoriska fält

Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Våra containertjänster

Välj bland mellan OKD och OpenShift som container platform.

Binero levererar Red Hats OpenShift och OKD (community versionen) som en managerad container platform. Vill ni använda en annan variant av kubernetes? Ingen fara, i Binero cloud, en svensk molntjänst byggt på öppna standarder med OpenStack, kan ni välja att köra vilken kubernetes distribution ni vill. 

OpenShift Kubernetes kurs

För att möta detta växande behov av kompetens inom OpenShift och containerisering erbjuder vi skräddarsydda utbildningsprogram för OpenShift.