Karo Pharma – produkter som förbättrar människors hälsa och livskvalitet

Karopharma logo, customer of binero. Karopharma logo, kund hos binero.

Karo Pharma

Karo Pharma är ett börsnoterat hälsovårdsföretag som utvecklar och marknadsför produkter till apotek och direkt till sjukvården. Deras produkter finns idag tillgängliga i över 30 länder. Karo Pharma har en hybrid molnlösning hos Binero, som även sköter flertalet IT-funktioner. Engagemanget har genom åren, i takt med Karo Pharmas tillväxt och uppköp av andra bolag, successivt utökats.

 

Lösningen

Hybrid molnlösning och Cloud Connect

Karo Pharma har en hybrid molnlösning från Binero, där vi bland annat använder våra Cloud Connect-lösningar (VLAN) för kopplingar mellan olika molnlösningar. Vi kopplar även samman Karo Pharmas olika kontor med snabba och säkra nätverkstekniker, som styrs centraliserat från våra siter. Karo Pharma har filserver både i molnet och lokalt, med samma nätverk på alla platser och hela vägen in i molnet. All data lagras i ett säkert och helsvenskt privat moln i Bineros datacenter. Samtliga Karo Pharmas servrar använder vår partner Veeams högpresterande system för backup. Vi sköter både övervakning och underhåll av hela nätverket, inkl. MPLS mellan kontor, redundanta brandväggar, IPSEC-tunnlar, switchar och annan nätverksutrustning.

 

Totalt hanterar vi ett 30-tal servrar åt Karo Pharma, med fullt driftsansvar och underhåll. Bland de applikationer som Binero sköter den centrala driften av återfinns:

  • Office 365
  • Ekonomisystem med tillhörande databas
  • E-handelsapplikation
  • System för kvalitetssäkring
  • Tidrapportering
  • Lagerhantering

 

Resultatet

Säkerhet och proaktivt arbete

Karo Pharma hanterar känslig information och vi har därför byggt hela miljön redundant och bakom egna brandväggar med förlängda LAN ut till kundens olika kontor. Hela miljön övervakas och testas av oss. Vi utför kontinuerligt tester och riskanalyser av miljön. Detta är en central del av vårt arbete med informationssäkerhet – något som vi också är certifierade för enligt ISO 27001.

 

Vi övervakar såväl servrar och klienter som nätverk och trådlöst nätverk. På så vis kan vi snabbt identifiera problem innan de orsakar driftstörningar eller bekymmer för Karo Pharmas olika användare. Vi använder olika programvaror som larmar oss, därefter vidtas antingen automatiska åtgärder eller manuell handpåläggning.

Relaterade tjänster

Vi brinner för öppenhet och flexibilitet. Därför har vi byggt högpresterande och skalbara molntjänster baserade på OpenStack. Självklart utan bindningstider och höga instegskostnader.

Relaterade kundcase

Three smartphones on a background of sun and clouds. Tre smartphones på en bakgrund med sol och moln.
Cloud
IT-konsult
2023-12-12
Billo

Billo

Då Billo behandlar stora mängder av känslig användardata från både myndigheter och företag, lägger de stor vikt vid att st...
Two doctors discussing something on an iPad. Två läkare diskuterar något på en ipad.
IT-drift
2023-08-30
Cambio

Cambio

I Cambios sökande efter en drift- och deployment partner med erfarenhet inom Red Hats OpenShift hittade de Binero.

Vill du veta mer?

Vi drivs av att hjälpa våra kunder till högre innovationskraft och kostnadseffektiv IT. Vill du också ta del av det senaste inom högpresterande molntjänster?