colocation – rätt val för M’Labs

Att använda colocation i stället för att försöka driva allt från ett eget serverrum har många fördelar – både sett till prestanda, säkerhet och miljö. Designbyrån M’Labs är en av Bineros många nöjda colocation-kunder. Eftersom att M’Labs team sitter i Norge är det viktigt att de känner trygghet med en colocation-leverantör i ett annat land. Det innefattar såväl maximal upptid som snabb, kompetent och tillgänglig support om det skulle behövas.

M’Labs är ett innovationsdrivet företag som verkar i skärningspunkten mellan traditionell utveckling och designbyråer. De hjälper sina kunder med allt från produktdesign till webbutveckling, digital marknadsföring och mycket mer. För M’Labs är de tekniska lösningarna högst affärskritiska. Eftersom de själva i stor utsträckning arbetar med att hjälpa andra företag med att hitta, utveckla och optimera digitala lösningar, är en maximalt stabil onlinenärvaro också navet i M’Labs egen verksamhet. Tillgängligheten, i form av upptid, är därför avgörande för hela företagets existens.

M’Labs bedriver i dag stora delar av sin verksamhet via colocation i Bineros toppmoderna datacenter norr om Stockholm.

"Vi agerar som M’Labs ögon och händer på distans, och övervakar hela miljön. Vid behov finns vår tekniska supportjour redo dygnet runt, året runt. Vi kan också garantera en väldigt hög tillgänglighet och stabilitet i vårt datacenter, genom full redundans på både internet, ström och kyla hela vägen ut i skåpen, säger Johan Wedin, COO på Binero.

Miljön består bland annat av servrar, switchar och brandväggar. M’Labs har också möjligheten att när som helst komplettera sin lösning med Bineros molntjänster. Detta gör det enkelt att planera eller snabbt agera vid tillfälliga toppar eller projekt.

fler case