1. Startsida
  2. /
  3. Aktuellt
  4. /
  5. Bineros datacenter är redo för en fortsatt AI-våg

Bineros datacenter är redo för en fortsatt AI-våg

Det har nyligen rapporterats om datacenter som har svårt att möta kapacitetskraven från AI-bolag [1] [2] – vi på Binero vill bemöta detta då vi inte sett tecken på denna problematiken i vår datahall. Vårt moderna datacenter står väl rustat för såväl dagens som framtidens krav på kylning och kraftförsörjning.

Bineros datacenter, Binero STO1, är byggt från grunden för att möta alla utmaningar datahallar står inför, från säkerhet till kapacitet. Alla system – nätverk, energi och kyla – är dessutom byggda med dubbel redundans. Nedan redogör Emil Waldersten, CTO, hur vårt datacenter är utformat för att klara även de tyngsta belastningarna.

Kapacitetsbrist? Inte hos oss – Så bemöter vi kraven från AI-workloads

Vi på Binero har designat vårt datacenter, Binero STO1, för att möta och överträffa de högsta kraven på kapacitet och effektivitet. Tidigare GPU-tunga tekniktrender har redan testat vår infrastrutkur och nu när AI-teknologin växer ser vi liknande behov av robusta lösningar. Vårt datacenter är byggt från grunden för att hantera dessa skiftande teknologiska krav, och vi är långt ifrån kapacitetsbrist.

Som standard garanterar vi våra kunder tillgång till både kraft- och kylkapacitet upp till 44kw per rack. Systemen för energiförsörjning, kylning och nätverk är alla redundanta enligt nivå A+B, vilket innebär att vi har två separata system som båda två klarar av att drifta hela datacentret självt.

Vår strömförsörjning kommer från två separata regionnät, vilket säkerställer kontinuerlig drift genom en betydande redundans i systemet. Ett tredje nät finns tillgängligt, men behovet för det har ännu inte uppstått. Transformering från hög- till lågspänning görs lokalt på fastigheten vilket möjliggör otroliga effektresurser. Våra kylsystem är designade för att hantera de omfattande värmelaster som genereras av intensiva laster, såsom att träna AI-modeller. Givetvis är det även skönt att veta samtlig värme återvinns genom det lokala fjärrvärmenätet!

Vår infrastruktur är inte bara byggd för att möta dagens behov – den är byggd för att vara en pålitlig partner även för morgondagens utmaningar.

AktivBo, ett datadrivet kunskaps- och plattformsföretag inom fastighetsbranschen, utnyttjar Bineros publika moln för att hantera stora datavolymer med AI. Bineros molntjänst ger AktivBo den datorkraft som krävs för att effektivt träna och drifta maskininlärningsmodeller. AktivBo uppfyller inte bara sina omedelbara behov utan också att strategiskt utveckla avancerade AI-funktioner för framtiden.

Läs hela kundcaset här

Hos Binero är vi inte bara redo för dagens krav. Vi jobbar hårt för att alltid vara ett steg före inom teknologi och innovation. Det är viktigt för oss att inte bara lösa de problem som finns idag, utan också de som kan dyka upp imorgon – både för våra colocation-kunder och användare av vårt Public Cloud. Vi satsar på hållbarhet och effektivitet för att våra kunder ska kunna växa och använda de senaste teknologierna utan att stöta på hinder. Kort sagt, Binero är här för att stötta och driva på framtidens teknik, redan idag.

Har du några frågor, kontakta mig

– Emil Waldersten, CTO

vill du veta mer?

Vi drivs av att hjälpa våra kunder till högre innovationskraft och kostnadseffektiv IT. Prata med en av våra experter så berättar vi gärna mer.

relaterade artiklar