Flytta in i världens mest klimatsmarta datacenter.

Att ställa sin affärskritiska hårdvara i ett datacenter och låta den driftas och övervakas av experter kallas för colocation. Det är ofta det första steget mot att migrera till molnet. Hos oss finns molnservrar redan på plats i datacentret, vilket gör en framtida flytt extra enkel.

Colocation

Colocation – enkelt, problemfritt och kostnadseffektivt.

Genom colocation hos Binero kan småföretag snabbt få en stor IT-avdelnings nödvändiga funktioner utan stora kapitalinvesteringar, medan medelstora och större företag enkelt kan expandera sin infrastrukturkapacitet utan att göra kostsamma inköp eller leasa egna anläggningar. Dessutom drar du nytta av prestandan, infrastrukturen och säkerheten i vårt datacenter – och tillsammans med våra drifttjänster får du både hög tillgänglighet och hög säkerhetsnivå. Kom igång med colocation redan idag!

Hos Binero är colocation enkelt!

Vi erbjuder ett både hypermodernt, driftsäkert och klimatsmart datacenter att placera din hårdvara i – något som (tyvärr) fortfarande är mycket ovanligt.

När du flyttar in i vårt datacenter finns rack, PDU:er, bandbredd, elförsörjning och allt annat redan riggat och fysiskt åtkomligt. Det innebär att du kan koppla in din utrustning och omedelbart vara igång. Colocation är också det första och mest logiska steget att ta om din organisation överväger att migrera till molnet (cloud computing) framöver. Hos oss finns molnservrar redan på plats i datacentret, vilket gör en framtida flytt extra enkel.

Om det här låter intressant, och du vill veta mer, så får du givetvis komma och titta på vår anläggning innan du bestämmer dig. Du kan boka en visning direkt via formuläret lite längre ner på den här sidan.

Colocationtjänster hos BineroColocationkalkylator

Vill du få en prisindikation på vilken investering som krävs för ett engagemang hos oss?

Beräkna din kostnad

Vår överskottsenergi värmer Vallentuna.

Läs mer

Boka visning av vårt datacenter.

Här anmäler du dig för ett besök i ett av världens mest moderna och klimatsmarta datacenter.

Fyll i formuläret så tar vi kontakt med dig kring allt det praktiska inför besöket.

  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • :

Vill du veta mer?

Har du frågor om colocation hos Binero eller vårt datacenter, kontakta mig.

Patrik Axelsson

Försäljningschef

E-post

patrik.axelsson@binero.com

SMS

070-885 4705

Därför är colocation hos Binero oslagbart

Våra datacenter, där vi erbjuder colocation, tillhandahåller marknadsledande redundans och säkerhet och detta med minsta möjliga miljöpåverkan.

Redundansnivån i ett datacenter är oftast förhållandevis hög och kan typiskt bestå av ett bra primärsystem och ett sekundärsystem som i bästa fall är designat för hela lasten. Detta upplägg kallas N+1, där N är det totala behovet och +1 innebär 1 extra. Exempelvis kan det innebära att om 4 kylmaskiner krävs för att hantera lasten driftsätter man 5 för att klara av att en går ner. Vi har genom åren samlat på oss en hel del erfarenhet från datacenter som inte håller måttet (och som har gått ner – både vad gäller kraft och kyla).

Vårt egna datacenter – i samarbete med E.ON

När det blev dags att designa vårt eget datacenter tillsammans med vår energipartner E.ON, valde vi därför att bygga enligt devisen ”A+B” istället. I detta koncept utgår man från vad man behöver för att klara av lasten – sedan dubblerar man det. Det viktiga är inte den stora överkapaciteten utan separationen mellan de olika kretsarna. Det skall inte finnas ett beroende mellan A-kretsen och B-kretsen som kan slå ut bägge, utan bägge klarar individuellt av hela lasten. I vårt fall är kretsarna dessutom individuellt redundanta (vardera krets uppfyller ”N+1”).

Detta är ett mycket kostsamt sätt att bygga på, men det ger den i särklass högsta redundansnivån och vi har designat både strömförsörjning, kylförsörjning och nätverk (med andra ord huvuddelarna i ett datacenter) helt enligt denna devis. Vi uppfyller även högsta skydds- och larmklass.

100% återvinning

Hela datacentret är också byggt för att vara så klimatneutralt som möjligt. Anläggningen är ansluten till ett fjärrvärmeverk, vilket innebär att 100 procent av överskottsenergin kan återvinnas och bli fjärrvärme för bostäder i Vallentuna kommun – dygnet runt, året runt. Vi har även valt all infrastruktur i datacentret efter dess miljöpåverkan. Till exempel har vi en kyldistribution som inte jobbar med trycksättning (vilket kräver energi att upprätthålla) och UPS:er med marknadens lägsta förluster. Allt för att konsumera så lite energi som möjligt i hela anläggningen.

Ännu mer information om vårt senaste datacenter finns i den här foldern om DCS01.

Har du frågor eller funderingar kring colocation så kontakta oss!