1. Startsida
  2. /
  3. Aktuellt
  4. /
  5. Binero – ett svenskt public cloud

Binero – ett svenskt public cloud

I en värld där digitaliseringen ständigt ökar i hastighet, har behovet av högpresterande och flexibel IT-infrastruktur aldrig varit större. Faktum är det i dag är viktigare än någonsin för företag och organisationer att deras IT-miljö möjliggör en hållbar digital utveckling. 

En väg dit är genom ett public cloud, som erbjuder många fördelar för företag och organisationer. En av de största fördelarna är skalbarhet, som gör det möjligt att öka eller minska användningen av resurser snabbt och enkelt beroende på behov. På så sätt kan företag snabb anpassa sina IT-resurser till förändrade affärsbehov. Dessutom är det kostnadseffektivt eftersom man endast betalar för vad man använder, utan behov av stora investeringar i egna servrar och utrustning. 

Byggt på OpenStack

Binero brinner för öppenhet och flexibilitet. Därför har vi byggt vår public cloud-plattform på OpenStack – en öppen mjukvaruplattform för att skapa och hantera molntjänster. OpenStack tillhandahåller verktyg för att skapa, hantera och automatisera tjänster för datacenter och molnet. Dess öppna arkitektur möjliggör även integration med andra verktyg och tjänster, vilket ökar möjligheterna för företag att skapa unika och anpassade lösningar. 

Vi erbjuder allt från enkel hantering av virtuella servrar till möjligheten att bygga fullt automatiserade och skalbara plattformar med orkestreringsmallar. Det finns även stöd för containerorkestrering och klusterhantering med Kubernetes. Använd vår priskalkylator för ett estimera vad er IT-kostnad blir i en öppen miljö.

All data hanteras i Sverige

En annan viktig beståndsdel till en hållbar digital utveckling är datalagring – särskilt när det gäller persondata. Medan användning av stora molnjättar som exempelvis AWS innebär en risk för GDPR-överträdelser då personuppgifter kan överföras till USA, är Bineros molnplattform ett säkert, lokalt alternativ. Vårt public cloud levereras nämligen från vårt eget moderna datacenter i Stockholm och kompletteras med sekundärsiter hos pålitliga partners. All data hanteras endast i Sverige och omfattas av svensk lagstiftning och GDPR. Vi är dessutom ISO-certifierad enligt 9001, 14001 och 27001 samt Fossil Free Data-certifierad, vilket garanterar en hållbar och säker IT-infrastruktur. 

Kom igång snabbt och enkelt

Så om du vill använda ett public cloud som är svenskt, hållbart och säkert, är vi alternativet för dig. Det är enkelt att komma i gång, och vår dokumentation hjälper dig på vägen.

Vill du ha personlig hjälp kan du höra av dig till vår support som alltid finns nära till hands. 

Dela artikeln

relaterade artiklar

vill du veta mer?

Vi drivs av att hjälpa våra kunder till högre innovationskraft och kostnadseffektiv IT. Vill du också ta del av det senaste inom högpresterande molntjänster?