1. Startsida
  2. /
  3. Aktuellt
  4. /
  5. Beredskapslyft kring digital infrastruktur

Sverige måste genomföra ett beredskapslyft kring digital infrastruktur

Våra digitala motorvägar är sårbara! Sverige måste genomföra ett beredskapslyft kring digital infrastruktur.

Bineros VD tillsammans med flera kollegor i branschen debatterar i Ny Teknik. På samma sätt som skyddsrum nu ses över i samhället behöver vi bygga motståndskraftig digital infrastruktur som gör att vårt samhälle fortsätter att fungera, även om kommunikationskablar saboteras. Den skadade kabeln i Östersjön är en väckarklocka.

När en betydande del av vår data lagras på infrastruktur som inte är svensk eller europeisk, och informationen befinner sig utanför våra landsgränser, är en avklippt datakabel är ett effektivt sätt att skada och destabilisera ett land.

Vi efterlyser därför krafttag från den svenska regeringen när det kommer till satsningar på digital infrastruktur. En sådan skulle inte bara skapa ett robustare Sverige utan även kunna bidra till ökat svensk företagande, innovation och sysselsättning.

 

"En avklippt kabel är en potentiellt effektiv krigsföring. Det kostar lite, är svårt att bevisa skuld i, och kan ha en potentiellt enormt stor påverkan på hela det svenska samhället. Vi behöver agera nu för att bygga upp vår motståndskraft, skriver åtta representanter för svenska techbolag."

 

Läs hela debattartikeln här

 

 

Dela artikeln

relaterade artiklar

vill du veta mer?

Vi drivs av att hjälpa våra kunder till högre innovationskraft och kostnadseffektiv IT. Vill du också ta del av det senaste inom högpresterande molntjänster?