Gaming Corps väljer Bineros publika molntjänst för distribution av iGaming-produkter

Gaming Corps AB (publ) (”Gaming Corps”) har engagerat Binero Group AB (publ) (”Binero”) för att möta behovet av framtidssäkra molntjänster vid distribution av iGaming-produkter till operatörer via modellen direkt integration.

Gaming Corps har nyligen sjösatt de första operatörerna via direkt integration, en distributionsmodell som innebär att bolagets digitala spelautomater distribueras direkt till operatören utan en aggregator som mellanhand. Modellen har ställt högre krav på Gaming Corps infrastruktur och därför togs beslutet att byta molntjänst till Bineros publika molntjänst Binero.Cloud.

”Jag vill rikta ett stort tack till Binero som under ansträngda tidsramar driftsatte Binero.Cloud på ett enormt professionellt sätt. Vi arbetar alltjämt med att hitta mer kostnadseffektiva lösningar för hela bolaget, och vad gäller den tekniska delen har vi också haft behovet att öka säkerheten och tryggheten. Speciellt nu när vi står utan mellanhand direkt mot stora operatörer som erbjuder våra spel i hela världen, dygnet runt. Binero uppfyller alla våra krav och mer därtill, med förstklassigt kundbemötande från det att partnerskapet initierades hela vägen till ett engagemang utöver det vanliga från Bineros tekniska support. Tack!” säger Juha Kauppinen, VD på Gaming Corps.

Binero.Cloud är en driftssäker, flexibel och kostnadseffektiv tjänst, som ligger under svensk lagstiftning, vilket Gaming Corps ledning såg som viktigt för att skapa en extra nivå av säkerhet. Ytterligare en avgörande faktor var att Bineros datacenter norr om Stockholm är klimatcertifierat inom ramen för den globala märkningen Fossil Free Data.

Vi utmanade Gaming Corps att testa vår publika molntjänst Binero.Cloud, istället för att följa strömmen och välja en av de globala leverantörerna. Vi har utvecklat tjänsten med sikte på cloud native-verksamheter och därför är vi extra glada att just Gaming Corps valde att flytta över till oss.”, säger Victor Souza, Cloud Specialist på Binero Group AB.

Binero etablerar nu en närvaro på iGaming-marknaden som medför ett gemensamt fokus för bolagen och möjliggör ökat samarbete i framtiden.

Vi tackar Gaming Corps för förtroendet och är mycket glada över att starta upp vårt samarbete. Bolag som Gaming Corps ställer höga krav på prestanda, snabbhet och säkerhet – och vi ser fram emot att hjälpa dem ta sig an nya marknader runt om i världen”, säger Charlotte Darth, VD på Binero Group AB.

För mer information, vänligen kontakta:
 
Charlotte Darth, CEO Binero Group AB
charlotte.darth@binero.com
 
Juha Kauppinen, CEO Gaming Corps AB
juha@gamingcorps.com

Erika Mattsson, CCO och IR-ansvarig Gaming Corps AB
erika@gamingcorps.com

Gaming Corps AB är ett svenskt utvecklingsföretag noterat på Nasdaq First North Growth Market under ticker GCOR. Gaming Corps agerar på den globala, digitala spelmarknaden med att ta fram datorspel och kasinospel inom två affärsområden – iGAMING och GAMING. För mer information se www.gamingcorps.com