Binero lanserar Object Storage i sin publika molntjänst för företag med fokus på dataintegritet och hållbarhet

Binero har nu lanserat en S3-kompatibel tjänst för objektlagring i sitt publika OpenStack-baserade moln Binero.Cloud. Denna tjänst – object storage as a service – ger användarna möjlighet att lagra stora mängder objekt i molnet, till exempel dokument, foton, videos eller installationsfiler, på ett skalbart och kostnadseffektivt sätt. Objektlagringstjänsten möjliggör olika användningsfall inklusive backup av filer, datalake, lagring av media för en applikation eller arkivering av filer.

Bineros Object Storage bygger på den publika molntjänsten Binero.Clouds skalbara och effektiva lagringstjänst, vilket gör att kunderna erbjuds olika klasser av tjänster beroende på behov i form av prestanda och pris. Allt från högpresterande flashbaserad lagring med låg latens och maximal tillgänglighet i fokus, till arkivlagring med mycket låg månadskostnad per lagrad data. Utöver det finns ytterligare två varianter av tjänsten tillgängliga.

För tillgång till tjänsten erbjuder Binero två typer av API:er. Genom Swift tillhandahålls ett öppet API för alla Bineros OpenStack-kunder. För kompatibilitet erbjuds också det brett distribuerade Amazon S3 API:et.

”Med den här tjänsten ger vi våra kunder möjligheten att lagra stora mängder data på ett effektivt sätt och vi utökar portföljen av molntjänster, alltid enligt principen om dataintegritet som vi har satt för oss själva. Det är stark efterfrågan på helsvensk lagring som en tjänst och vi har kunder som använder tjänsten från dag 1.” säger Charlotte Darth, VD för Binero.

Binero.Cloud är en publik molntjänst med dataintegritet och hållbarhet i fokus. All information lagras och skyddas i enlighet med svensk och europeisk lagstiftning kring skydd av personuppgifter och data. Tjänsten utgår från Bineros egna datacenter norr om Stockholm, som i juni 2020 var först i världen med att uppnå de hårt ställda kraven för klimatcertifieringen Fossil Free Data.