Binero.cloud vs AWS
Binero.cloud vs Azure

Pris och prestanda jämförelse

Molntjänster jämförelse

INLEDNING & FÖRUTSÄTTNINGAR
Vi har genomfört ett pris/prestanda-test hos olika molntjänstleverantörer, för att få svart på vitt hur olika molnätjänster står sig i jämförelse med varandra. Vi har jämfört vårt eget binero.cloud med de internationella leverantörerna AWS och Azure.

Det är viktigt att förutsättningarna är likvärdiga för att ett test som detta ska vara relevant och ge en rättvisande bild av resultatet. Vi har därför varit mycket noga med att säkerställa att allt är jämförbart på samma nivå.

Vi har således valt tre likvärdiga virtuella maskiner hos AWS, Azure och binero.cloud.

 • I AWS valde vi en c5.large server som är den senaste modellen av deras “compute optimized” servrar och den bästa vi kunde hitta. Vi har kört detta på deras delade disk EBS.
 • För Azures miljö valde vi att jämföra med den senaste i deras F serie (F2s) som de rekommenderar för webbservrar. Den är även “compute optimized”. Denna kommer med en disk från deras delade storage lösning som OS körs från.
 • För binero.cloud-plattformen körde vi på hp-noden (high performance). Den körs på SSD disk, vilket är standard.

De övriga givna förutsättningarna för testet:

Resurser

 • CPU kärnor: 2
 • RAM: 4GB
 • OS: Ubuntu 18
 • För disktesterna användes fio och övriga tester gjordes med sysbench. För att få de exakta kommandona som kördes, vänligen kontakta oss.
 • Tidsperiod: 14:00 22/9 – 14:00 23/9

Pris

Plattform Pris Prisskillnad
Binero Cloud 0,49898 SEK/timme +/- 0%
AWS 0,98009 SEK/timme* +/- 49%
Azure 1,09745 SEK/timme* +/- 55%

Priset för att använda dessa virtuella maskiner presenteras som kronor per timme som de används. Detta gäller oavsett vad för slags användande som det gäller. I tabellen ovan presenteras priserna för resp. molntjänstleverantör.

*per dollarkurs 2019-09-22 (9,712 SEK)

Resultat:

 • binero.cloud är 49% billigare än AWS och kostar således ca hälften av vad AWS kostar.
 • binero.cloud är dessutom 55% billigare än Azure för exakt samma användande.

Slutsats:

Om binero.cloud kan hålla jämna steg med de övriga leverantörerna i testet så kan alltså en potentiell kund som använder någon av de internationella jättarna – halvera – sina kostnader för exakt samma tjänst.

Testet

När man driver en e-handel eller applikation på nätet så är det centralt att kunna hantera många transaktioner på samma gång. Om kunden upplever att det går trögt eller inte fungerar alls så leder detta till en sämre kundupplevelse som kan innebära att kunden inte kan genomföra sina transaktioner (handla, beställa, söka etc.) och lämnar sajten/applikationen. För att säkerställa detta så behöver man på en ren prestandamässig nivå ha tillräckligt med minne och processorkraft samt att databasen kan hantera många transaktioner utan att vara en ”propp” eller hinder. Vi har således delat upp testet i dessa tre delar.

1. Minne

I nedan graf ser man resultatet av både läsa och skriva när det gäller minnet. Här vill man kunna ha så högt genomflöde av data som möjligt.

Resultat:

 • binero.cloud är kan uppvisa en konstant bättre prestanda på 9% jämfört med AWS.
 • binero.cloud har även i snitt 31% högre prestanda än Azure.
 • AWS har 21% högre prestanda än Azure i snitt under mätperioden.

Slutsats:

Är man mån om att kunna hantera så många transaktioner som möjligt och tryggt kunna ge en kund/användare en problemfri upplevelse så levererar binero.cloud största chansen till detta, även om skillnaden till AWS inte är speciellt stor. Men, den stora uppsidan är att man gör detta till halva priset jmf. med AWS och Azure.

2. Processorkraft

I grafen här under så kan man se testresultatet av jämförelsen av CPU i form av ett prestandatest (speed test). Det innebär att ett så lågt tal som möjligt är det som man eftersträvar här.

 

Resultat:

 • binero.cloud hanterar transaktioner snabbast och är 7% snabbare än AWS.
 • binero.cloud är även i snitt 39% snabbare än Azure.
 • AWS är 35% snabbare än Azure i snitt under mätperioden.

Slutsats:

Tycker man det är viktigt att kunna hantera transaktioner så snabbt som möjligt och omedelbart kunna ge en kund/användare en bra upplevelse så levererar binero.cloud lite större chans till detta. Även här är man aningens bättre än AWS – och man gör det dessutom till halva priset.

3. Databas

Oavsett vad din e-handel eller applikation levererar till dina kunder och användare så är det data som den i slutändan hanterar. Denna data, som ligger i en databas, används intensivt och konstant för olika transaktioner som sker. Hanteringen av databasen är sålunda en flaskhals för prestanda hos en applikation eller e-handel-sajt. Därför har vi använt denna som mätvärde av de tre olika molntjänsterna, dvs. hur många ”operations” per sekund man kan få ut av respektive tjänst.

Resultat:

 • binero.cloud är kan uppvisa en aningens högre antal av operations/sekund på 3% jämfört med AWS.
 • binero.cloud har även i snitt 46% högre antal operations/sekund än Azure.
 • AWS har 42% högre antal operations/sekund än Azure i snitt under mätperioden.

Slutsats:

Att kunna hantera transaktioner så snabbt som möjligt är en konkurrensfördel när det gäller applikationer och e-handel. En leverantör vill således ha det så snabbt och problemfritt som möjligt. Binero.cloud slår här AWS knappt när det gäller antal hanterade operations per sekund, men det är mycket jämt. Azure är en bit efter binero.cloud och AWS. Om man dock adderar variabeln ”pris” till ekvationen, där binero.cloud är ca. 50% billigare än de båda internationella leverantörerna, så borde rimligen binero.cloud vara mycket intressant för många produktägare. Minst samma prestanda, men till halva priset.

Vill du veta mer, eller har du en fråga?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.