Publika molntjänster - flexibelt och skalbart

Med våra lösningar kan du enkelt växla upp eller ner i prestanda och utrymme allt eftersom dina behov skiftar.

Publika moln

Publikt moln (public cloud) hos Binero.

Publika moln (public cloud) är till skillnad från privata moln alltid en delad miljö – många kunder använder en gemensam infrastruktur för lagring och för att tillhandahålla tjänster och applikationer, alltid med möjlighet till självservice och med API-stöd.

Som en leverantör av hybrida IT-lösningar och infrastruktur har Binero möjlighet att leverera prestanda och funktionalitet från flera olika publika moln som t.ex.:

  • Binero.Cloud
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Microsoft Azure
  • Google Compute Engine (GCE)

Till dig som vill ta hjälp med att komma igång med en publik molntjänst kan vi erbjuda arkitekter och hantera leveransen från planering till implementation, liksom hantera driften och underhållet efter utrullningen av den färdiga tjänsten.

Binero molntjänster

Vår molntjänst är inte som alla andra.

Bineros eget publika moln Binero.Cloud bygger på den öppna plattformen OpenStack och tillhandahåller marknadsledande prestanda till en mycket fördelaktig prisbild. OpenStack stöttas av en uppsjö ledande IT-jättar, som till exempel Google, Dell, Cisco, Intel, Ericsson, Red Hat och många, många fler.

Med Binero.Cloud betalar du bara för det du nyttjar, mätt per timme, och kan närsomhelst köpa mer resurser, dra ner på resurser eller helt stänga ner ditt engagemang. Funktionsmässigt erbjuds allt från enkel hantering av virtuella servrar, till möjligheten att bygga fullt automatiserade och skalbara plattformar med orkestreringsmallar. Och självklart finns inbyggt stöd för containerdrift som t.ex. Kubernetes.

Vill du kombinera Binero.Cloud med något av de andra molnen, eller något av de andra molnen med t.ex. colocation eller Bineros virtuella privata moln går det givetvis bra, prata med oss för ett lösningsförslag.

Varför publika moln?

Ett publikt moln är inte sällan det minst investeringstunga valet och det är extremt flexibelt och skalbart – du kan enkelt växla upp eller ner i prestanda och utrymme allt eftersom dina behov skiftar. En annan fördel är att du själv inte behöver inneha någon djupare kunskap om molninfrastruktur för att kunna hantera ett publikt moln, utan kan överlåta allt åt din leverantör.

Publika moln passar utmärkt för de allra flesta organisationers behov av molnlagring och applikationer för e-post, samarbete och allt annat som effektiviserar verksamheten och ökar affärsnyttan. Undantaget är organisationer som har mycket högre krav på säkerhet, på grund av att de hanterar känsliga data. Även om säkerheten i ett publikt moln är hög, ligger ribban ändå högre i ett privat moln där inga resurser delas med andra organisationer och där du själv kan ha totalkontroll över åtkomsten.

Vill du veta mer?

Kontakta mig så berättar jag mer om vårt erbjudande och hjälper dig att matcha era behov med en anpassad och kostnadseffektiv molnlösning.

Johan Wedin

COO Cloud

E-post

johan.wedin@binero.com

SMS

076-128 66 66

Molnguiden

Är du osäker på vilket behov du har när det gäller molntjänster? Hitta rätt lösning och få en kostnadsuppskattning direkt.

Ta mig till Molnguiden