Cloud connect -
säkra trafiken i molnet

Att kombinera flera olika molntjänster kan framstå som att försöka äta kakan och ha den kvar, men inte hos Binero. Cloud connect löser nätverken mellan leverantörerna.

Cloud connect

Cloud connect – säker motorväg mellan molnen

En av utmaningarna med att nyttja en publik molntjänst som t.ex. Bineros egen Binero.Cloud, eller de internationella AWS eller Azure, är att det som hanteras däri inte alltid skall nås via Internet.

Ibland finns krav på en dedikerad förbindelse, en s.k. ”kapacitetsförbindelse”, direkt in i molnen från till exempel ett kontor eller en annan driftsplattform. Exempel på specifika situationer kan vara att det handlar om driften av ett affärssystem eller en multi-cloud lösning där den interna kommunikationen skall vara nedlåst.

Med Cloud Connect bygger du ett lokalt nätverk (”LAN”) in i molnet med den kapacitet du behöver (10 mbps till 10 gbps). Latensen, d.v.s. tiden det tar att gå från din dator – eller en server – till målet i molnet, blir mycket låg och användarupplevelsen blir som om utrustningen stod lokalt placerad.

Redundansnivån går att anpassa enligt kravställning, en(1) eller 2 förbindelser, beroende på hur kopplingen är tänkt. För kunder som jobbar mycket med t.ex. Office 365 så kan även den trafiken skickas över en länk (till Azure) vilket förbättrar användarupplevelsen av dessa system.

Självklart kan denna tjänst kombineras med Bineros övriga produkter och tjänster för att bygga en sann multi-cloud (hybrid) lösning. Prata med oss om hur!

Vill du veta mer, eller har du en fråga?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig asap.