Nättjänster

Nätverkslösningar – för dig med speciella behov

Binero är en leverantör av genuint hybrida IT-lösningar och vi har därför mycket stor erfarenhet inom nätverk och kommunikation. Vi kan hjälpa dig att koppla ihop din multi-cloud lösning via LAN eller site-to-site VPN, liksom möjliggöra snabb och säker konnektivitet till ditt kontor och dina hemanvändare. Vi kan erbjuda ett helhetsåtagande med utgångspunkt från våra datacenter, våra underleverantörer och vårt transport-nätverk.

Vårt tjänsteerbjudande innefattar standardiserade lösningar såsom:

  • Svartfiber
  • Våglängd
  • Kapacitetsförbindelser (”punkt-till-punkt”)
  • MPLS
  • IPSEC site-to-site VPN
  • Klient VPN (”road warrior”)
  • Cloud Connect för högprestanda-LAN mot en stor mängd publika molnleverantörer (ex. Azure, AWS och Google Compute Engine)

Hur du väljer att koppla ihop dina olika engagemang handlar antagligen om framförallt två parametrar, nämligen kapacitet och redundansnivå kopplat till en kostnad.

Kapacitet

Beroende på ändamål så kommer kapaciteten, dvs. bandbredden, på en förbindelse vara helt avgörande. En förbindelse som nyttjas utöver sitt kapacitetstak ger paketförlust vilket kan leda till dataförlust – men garanterat till en dålig användarupplevelse. Kapacitet är den rörliga ”lagervaran” i ett nätverk, ju mer kapacitet som finns tillgängligt, desto flera användare på samma förbindelse/investering.

Svartfiber möjliggör högsta kapacitet. I detta scenario hyr du en fiberkabel från punkt a till punkt b och bestämmer själv, med hjälp av vilken optik du väljer, bandbredden på länken – detta innebär i stort sett vilken kapacitet som helst. Avståndet blir här en faktor eftersom det blir mycket dyrt att arbeta med avstånd som är över 80 km. Med en våglängd kan du dela på en fiberkabel med andra användare och på så vis komma ner i pris. Våglängder är ofta aktivt förstärkta och kan därför gå över längre avstånd (ex. mellan länder).

MPLS är en ”punkt-till-nät”-tjänst där du betalar per ände och knyter ihop ändarna – som kan vara fler än 2 – genom en operatörs nät. Kapaciteten finns upp till 10 gbps men vi rekommenderar oftast andra lösningar för hastigheter över 1 gbps eftersom det blir mer prisvärt. Site-to-site (”IPSEC”) och klient-vpn är tunnlar som går över vilken internetförbindelse som helst och beror delvis på tillgänglig bandbredd på förbindelsen men givetvis också på förbindelsens kvalitet och övrigt nyttjande av den.

Redundans

Om kostnaden för att en förbindelse är nere (det kan ex. handla om att alla anställda på ett kontor inte kan arbeta eller att en webservice som är ett beroende för en hel applikation ligger på annan ort och hela applikationen därför stannar) är hög krävs en alternativ (”redundant”)  förbindelse. Samtliga våra nättjänster går att avlämna redundant (med s.k. ”diversitet”) men vissa, framförallt VPN-tjänsterna, har externa beroenden som är svåra att förutse. Detta kan t.ex. vara internetförbindelsen och dess nyttjandegrad. En faktor här, blir också hur tjänsten skall nyttjas vid problematik med primärförbindelsen. Här finns 2 principiella vägar, ”active/active” eller ”active/passive”. Skillnaden är huruvida den sekundära förbindelsen nyttjas jämnt eller endast vid problem med primära förbindelsen.

Oavsett din kravställning kan vi hjälpa dig hitta en bra avvägning av kapacitet, redundansnivå och pris. Självklart kan du kombinera våra nättjänster med våra övriga produkter. Prata med oss för mer information!

Vill du veta mer om våra nätverkstjänster?, eller har du en fråga?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig asap.