Backup

Trygga din data, se till att ha fungerande backup

Att ha backup av viktiga data är alltid starkt rekommenderat. Att tappa allt data är ofta förenat med stora svårigheter för ett företag – lösningen för många är backup.

Vi på Binero menar att det även finns andra lösningar på detta problem – s.k. ”disaster recovery” – men backup är en billigare lösning och tillför flera fördelar utöver att säkra upp en total dataförlust.

Att ha backup av viktiga data är alltid starkt rekommenderat

Att tappa allt data är ofta förenat med stora svårigheter för ett företag – lösningen för många är backup, men tänk då på att ha backup i molnet, att ha backup i samma fysiska utrymme som produktionsdata är inte säkert.

Vi på Binero menar att det även finns andra lösningar på detta problem – s.k. ”disaster recovery” – men backup är en billigare lösning och tillför flera fördelar utöver att säkra upp en total dataförlust.

Den mänskliga faktorn

Användare gör ibland fel. Det kan handlar om en oavsiktlig radering av en fil (eller ännu värre – ett katalogträd) eller en systemuppgradering som inte gjorde vad den lovade. I värsta fall till och med sabotage eller virus. Denna typ av problem upptäcks inte alltid på en gång och påverkar inte systemet som helhet. Även om systemet har tillgång till en off site replica eller är distribuerat på flera noder så kommer raderingen helt enkelt följa med eftersom systemet inte kan avgöra vad som är att betrakta som en ”okej förändring” av datat (sålänge den som gör förändringen har rättigheter). En tid senare när felet uppmärksammas finns inget sätt att gå tillbaka. Backup är också en versionshantering av ett dataset. Om du behöver göra en selektiv återläsning av exempelvis en fil (eller för den delen – återläsa en hel server) från ett visst datum kan du lita på att datat finns på backupen!

Cloud connect

Binero jobbar med Veeam Cloud Connect. Detta är ett system där du som användare nyttjar plats i vårt moln för att med mjukvaran ”Veeam Backup and Replication”, både från kundplacerad utrustning – s.k. ”on premise” – via internet och/eller från någon av våra datorhallar, tar backup både på fysiska och virtuella maskiner helt automatiserat. Du kan återställa hela eller delar (d.v.s. filer) av maskinen. Självklart hjälper vi dig att komma igång och (beroende på vårt manageringsåttagande) även under plattformens livscykel.

Vill du veta mer om hur du kan arbeta med backup som tjänst? Prata med oss!

Vill du veta mer, eller har du en fråga?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig asap.