vi stöttar dig och din verksamhet

Genom nära samarbete och cloud native-support skapar vi värde för kunder med snabb utvecklings- och innovationstakt. Den höga tillgängligheten och det personliga bemötandet är lika viktigt för oss som det är för våra kunder.

nära samarbete kring din verksamhet

Tillgänglighet, transparens, anpassningsförmåga och engagemang är ledord i vår leverans av molninfrastruktur, plattformar och tjänster. Vi är en lokal aktör som tillsammans med våra utvalda partners besitter en stor erfarenhet och hög förståelse för våra nordiska kunder och deras verksamheter - internationella storbolag, offentliga organisationer såväl som digitala infödingar. Utöver leveranserna i vår tjänsteportfölj så stöttar vi våra kunder genom rådgivning och resurser inom:

  • IT- och molnarkitektur
  • Krav och design
  • Test och proof-of-concept
  • Migrering
  • Drift, backup och övervakning

kunden har ordet

"Binero uppfyller alla våra krav och mer därtill, med förstklassigt kundbemötande från det att partnerskapet initierades hela vägen till ett engagemang utöver det vanliga från Bineros tekniska support."

Juha Kauppinen, VD på Gaming Corps

välj bland fyra olika nivåer på support

Som ett möjligt tillägg till våra produkt- och tjänsteområden så erbjuder vi på Binero en mycket uppskattad support. Vårt svensktalande supportteam besitter ett stort kunnande och lång erfarenhet. Svarstiderna är snabba och det personliga bemötandet är lika viktigt för oss som det är för våra kunder. Oftast kan du få svar direkt, men beroende på din fråga så kan supporten även enkelt eskalera till vår produkt- och driftsorganisation som är aktiv 24/7, 365 dagar om året.

Hos oss på Binero är det du som kund som bestämmer vad som ska ingå - vi bakar inte in en support som alla inte behöver. Därför erbjuder vi fyra olika nivåer på supportavtal; från Bas där du själv hanterar allt, till Enterprise som är anpassat för det större bolaget där vi blir er driftavdelning.

några av våra case