pinevision revolutionerar hemsideadministration

Pinevision är en fullskalig webbyrå som med sin applikation Epage erbjuder ett av marknadens mest användarvänliga CMS-verktyg. När Pinevision sökte en lösning som både kunde åtgärda den akuta växtvärken och samtidigt var skalbar nog att trygga tillväxten för överskådlig framtid, landade de hos Binero. Idag kan bolaget, i takt med sin tillväxt, snabbt och enkelt skala upp infrastrukturen från att hantera kunder som räknas i hundratal, till hundratusental.

"Hos vår tidigare leverantör saknade vi det, där blev vi behandlade som en småkund. Binero trodde direkt på att vi skulle växa. Det har gett resultat på alla fronter", säger Peter Björklund, CTOPinevision.

Peter förklarar att Pinevision växte så pass fort att de inte riktigt kunde hantera det, infrastrukturen vad gällde servrar och liknande hängde helt enkelt inte med.

"Vi klarade oss förvisso så att inget gick sönder eller så, men det var i sista sekunden som vi började leta ny leverantör. Då växte vi med 40 kunder i månaden, och att då veta att det fanns en begränsning, gjorde allt arbete och planering svårare", tillägger Andreas Fjellman, VDPinevision.

Behövde teknik för framtiden

Därför började Pinevision sondera terrängen efter en lösning som både kunde åtgärda de akuta problemen och samtidigt var skalbar nog att trygga tillväxten för överskådlig framtid.

"Vi gick till fem andra leverantörer med en väldigt tydlig blueprint på hur vi ville att det skulle fungera, för att vi själva visste hur vi ville växa. Alla vred på sig och hade invändningar mot hur vi ville att det skulle göras. När vi väl träffade Binero tittade de på lösningen och sa direkt 'så här ska man ju göra, det är framtiden'. Därför valde vi Binero och jag kan inte med ord beskriva hur nöjda vi är. Vi har inte haft ett enda serverfel. Binero har rustat våra servrar för att kunna klara våra 700 kunder utan några problem och dessutom kunna expandera till mycket mer utan problem."

"Innan var det helt klart ett stressmoment att känna att det fanns en begränsning. Idag kan vi, beroende på hur mycket vi växer, skala upp infrastrukturen och kan säkert hantera hundratusen kunder", fortsätter Andreas Fjellman.

För Pinevision var det också viktigt att hitta en leverantör som delade deras vision om framtiden.

"Utöver att vi är nöjda med de tekniska bitarna så har det också funnits en förståelse och ett överseende med att vi är små nu men har potential att bli stora i framtiden", säger Peter Björklund. Han menar att vissa IT-behov kommer att öka ännu mer i framtiden. "Databasmässigt kommer vi behöva hantera många flera sajter. Vi kommer inte behöva så mycket mer kraft i webbservrarna men vi kommer behöva fler för att bredda oss. Förmodligen också en kraftigare server för själva applikationen, den kommer behöva skalas upp", förklarar han.

Pinevisions applikation skalas upp vertikalt medan webbservrarna skalas horisontellt. Databaserna kommer de behöva lägga till fler av i takt med att de växer.

"Behovet är stort, men vi känner en trygghet i att uppskalningen kommer gå utan problem, jag ser inte att vi kommer nå upp till de nivåer där vi måste börja titta på helt nya lösningar".

fler case