M’Labs

Colocation – rätt val för M’Labs

Att använda colocation i stället för att försöka driva allt från ett eget serverrum har många fördelar – både sett till prestanda, säkerhet och miljö. M’Labs är en av Binero många nöjda colocation-kunder.

Kunden

M’Labs, som tidigare hette Mobiletech, är ett norskt företag med bas i Bergen. M’Labs beskriver sig själva som ett innovationsdrivet företag som verkar i skärningspunkten mellan traditionell utveckling och designbyråer, och hjälper sina kunder med allt från produktdesign till webbutveckling, digital marknadsföring och mycket mer. Genom att ha ett tvärkulturellt team av designers och utvecklare skapar M’Labs smarta digitala lösningar, alltid med användarupplevelsen i fokus. Man var bland annat pionjärer inom mobila upplevelser och responsiva webbplatser, och har hjälpt mängder av små och stora företag att optimera deras onlinenärvaro.

Tekniska behov

För M’Labs är de tekniska lösningarna högst affärskritiska. Eftersom man själva i stor utsträckning arbetar med att hjälpa andra företag med att hitta, utveckla och finslipa de optimala digitala lösningarna, är en maximalt stabilt online-närvaro givetvis också navet i M’Labs egen verksamhet. Tillgängligheten, i form av upptid, är därför kritisk för företagets existens.

Lösningen

M’Labs bedriver i dag stora delar av sin verksamhet via colocation i Binero högpresterande och klimatsmarta datacenter. Miljön består bland annat av servrar, switchar och brandväggar. Under de dryga tio år som M’Labs varit kund hos Binero har man haft 1-3 fullrack (det har varierat efter behov). Man har dessutom alltid möjlighet att när som helst komplettera med ytterligare tjänster, som till exempel dedikerade servrar eller molntjänster. Detta gör det enkelt att planera eller snabbt agera vid tillfälliga toppar eller projekt. Via sitt privata nätverk (VLAN) kan M’Labs också implementera hybrida lösningar, såväl privata som publika.

Eftersom M’Labs sitter i Norge är det viktigt att de känner trygghet med en colocation-leverantör i ett annat land. Det innefattar såväl maximal upptid som snabb, kompetent och tillgänglig support om det skulle behövas.
– Vi agerar som deras ögon och händer på distans, och övervakar hela miljön. Vid behov finns vår tekniska supportjour redo dygnet runt, året runt. Vi kan också garantera en väldigt hög tillgänglighet och stabilitet i vårt datacenter, genom att full redundans på både internet, ström och kyla hela vägen ut i skåpen, säger Patrik Axelsson, affärsområdeschef för Binero.

Casefakta: M'Labs

Eftersom M’Labs sitter i Norge är det viktigt att de känner trygghet med en colocation-leverantör i ett annat land. Det innefattar såväl maximal upptid som snabb, kompetent och tillgänglig support om det skulle behövas.

”Vi agerar som deras ögon och händer på distans, och övervakar hela miljön. Vid behov finns vår tekniska supportjour redo dygnet runt, året runt. Vi kan också garantera en väldigt hög tillgänglighet och stabilitet i vårt datacenter, genom att full redundans på både internet, ström och kyla hela vägen ut i skåpen“

Patrik Axelsson, affärsområdeschef för Binero.