case IT-Outsourcing

Casefakta: M’Labs

Eftersom M’Labs sitter i Norge är det viktigt att de känner trygghet med en colocationleverantör i ett annat land. Det innefattar såväl maximal upptid som snabb, kompetent och tillgänglig support om det skulle behövas.

M’Labs hyr plats i ett av våra mest moderna datacenter och drar nytta av:

  • Remote hand & eyes (kan snabbt få hjälp av Binero med handpåläggning, då M’Labs sitter på annan ort)
  • Snabba och redundanta vägar ut på Internet (till M’Labs kunder)
  • Smidiga kommunikationsvägar vid olika projekt, som t.ex installation av ny hårdvara
  • Jour dygnet runt

Colocation – rätt val för M’Labs

Att använda colocation i stället för att försöka driva allt från ett eget serverrum har många fördelar – både sett till prestanda, säkerhet och miljö. Designbyrån M’Labs är en av Bineros många nöjda colocation-kunder.

M’Labs är ett innovationsdrivet företag som verkar i skärningspunkten mellan traditionell utveckling och designbyråer. De hjälper sina kunder med allt från produktdesign till webbutveckling, digital marknadsföring och mycket mer.

För M’Labs är de tekniska lösningarna högst affärskritiska. Eftersom de själva i stor utsträckning arbetar med att hjälpa andra företag med att hitta, utveckla och optimera digitala lösningar, är en maximalt stabil onlinenärvaro också navet i M’Labs egen verksamhet. Tillgängligheten, i form av upptid, är därför kritisk för företagets existens.

M’Labs har varit kund hos Binero i drygt 10 års tid och bedriver i dag stora delar av sin verksamhet via colocation i Bineros högpresterande och klimatsmarta datacenter.

Vi agerar som M’Labs ögon och händer på distans, och övervakar hela miljön. Vid behov finns vår tekniska supportjour redo dygnet runt, året runt. Vi kan också garantera en väldigt hög tillgänglighet och stabilitet i vårt datacenter, genom full redundans på både internet, ström och kyla hela vägen ut i skåpen, säger Patrik Axelsson, kundansvarig på Binero.

Miljön består bland annat av servrar, switchar och brandväggar. M’Labs har också möjligheten att när som helst komplettera med ytterligare tjänster, som till exempel dedikerade servrar eller molntjänster. Detta gör det enkelt att planera eller snabbt agera vid tillfälliga toppar eller projekt. Via sitt privata nätverk (VLAN) kan M’Labs också implementera hybrida lösningar, såväl privata som publika.

Eftersom att M’Labs team sitter i Norge är det viktigt att de känner trygghet med en colocation-leverantör i ett annat land. Det innefattar såväl maximal upptid som snabb, kompetent och tillgänglig support om det skulle behövas.

Mer om M’Labs

Genom ett tvärkulturellt team av designers och utvecklare skapar M’Labs smarta digitala lösningar, alltid med användarupplevelsen i fokus. De var bland annat pionjärer inom mobila upplevelser och responsiva webbplatser, och har hjälpt mängder av små och stora företag att optimera sin onlinenärvaro.

Läs vidare

Se fler case