12 september 2019

Binero Group är Premiumpartner för Miljöstrategidagarna 2019

En viktig del i klimatarbetet i Sverige och världen är att fullt ut våga ta steget mot att maximera hållbarhetstänket i sin organisation. Att finna inspiration i hur andra gjort – och själv inspirera och sprida kunskap är viktiga pusselbitar på vägen. Därför är Binero Group Premiumpartner för 2019 års upplaga av Miljöstrategidagarna.

Det är ingen överdrift att påstå att hållbarhetsarbetet blivit kritiskt viktigt för både näringslivet och offentlig sektor – både av ren självbevarelsedrift och för att såväl kunder som medborgare ställer allt hårdare krav på att alla typer av organisationer ska arbeta hållbart och med framtidens miljö och klimat i förarsätet.

Den 6-7 november äger årets upplaga av Miljöstrategidagarna rum på Quality Hotel Globen. Miljöstrategidagarna, som anordnas av tidningen Miljö & Utveckling, är en av Sveriges största och viktigaste konferenser inom miljö- och klimatområdet.

Sedan 2015 delar Miljö & Utveckling också ut det ärofyllda Miljöstrategipriset till en person eller grupp som genom strategi, förankring, tillämpning och engagemang lyckats genomföra ett viktigt hållbarhetsprojekt i sin organisation, vilket gett positiva, konkreta och mätbara resultat.

För Binero Group har miljöansvar och hållbarhetstänk blivit en allt tydligare ledstjärna under de senaste åren – och i dag genomsyrar det allt vi gör och erbjuder, från hur vi själva arbetar klimatsmart på våra kontor till hur vi utformar våra datacenter så att de både förbrukar så lite energi som möjligt och dessutom återvinner all överskottsenergi. Vi är glada över att det finns ett forum som Miljöstrategidagarna, där människor från vitt skilda verksamheter kan mötas och utbyta erfarenheter. Därför är det också en självklarhet för oss att vara Miljöstrategidagarnas Premiumpartner 2019. 

– Vi vill gå i bräschen för att driva på alla aktörer i IT-branschen i en mer hållbar riktning, och för att få alla kunder och upphandlare att väga in hållbarhetsaspekten när de köper IT-lösningar och utrustning. För oss är det ingen affärsidé att vara klimatsmarta, utan en ren hygienfaktor. Det råder som vi alla vet hård konkurrens i IT-branschen, men vad gäller hållbarhet måste vi alla vara samarbetspartners i framtiden, säger Göran Gylesjö, vd för Binero Group. 

På scen kommer vi att bjuda på ett inspirerande tal om hur vi lyckades bygga ett av världens grönaste datacenter – där varje del valts och utformats med miljö och hållbarhet i huvudfokus, samtidigt som vi inte någonstans tummat på vare sig säkerhet eller prestanda. Vi kommer också att ge en insikt i varför det är så fundamentalt viktigt för IT-industrin att ta ansvar för sitt klimatavtryck, och berätta lite om nuläget och om olika potentiella framtidsscenarion för hur stor eller liten klimatskurk vår sektor kan bli.

Besökarna kommer också att kunna hälsa på oss i vår monter där vi berättar ännu mer om hur vi jobbar med klimatsmarta IT-lösningar för en hållbar framtid. Vi ser fram emot att träffa er och lära oss av varandras erfarenheter och tankar kring hållbarhet! 

Läs vidare
Visa alla artiklar