binero stöttar norrsken foundations initiativ action against corona

Norrsken Foundation är en stiftelse som fokuserar på socialt entreprenörskap, startad av Klarna-medgrundaren Niklas Adalberth. Tillsammans med Dagens Industri har Norrsken Foundation nu initierat Action Against Corona, som syftar till att genom konkreta bidrag från svenskt näringsliv, såsom finansiering, verktyg, kunskap och partnerskap, se till att accelerera de lösningar som krävs för att kämpa mot både utbrottet av covid-19 och dess effekter på samhället.

”Om ett initiativ som arbetar med en lösning på de negativa effekterna av coronavirus kan få finansiering eller ansluta till en nyckelresurs eller person som hjälper dem att lyckas, kommer detta initiativ ha varit en framgång. Men i slutändan vill vi hjälpa så många som möjligt med bra idéer och lösningar att få tillgång till det kapital och de resurser, kunskap och färdigheter de behöver för att skala sina lösningar för att nå så många människor som möjligt”, skriver Norrsken Foundation.

Situationen som uppstått i världen till följd av Coronautbrottet är prövande för oss alla. Först och främst för de som drabbas hårdast av sjukdomen och deras anhöriga, men också för såväl medborgare som verksamheter i alla länder. Det är kort och gott en av de värsta kriserna på många år, som riskerar att få långtgående konsekvenser utöver hotet mot folkhälsan. 

Därför bidrar vi på Binero nu till Action Against Corona genom att erbjuda initiativets entreprenörer och innovatörer fri tillgång till vår publika molntjänst binero.cloud. 

– Vi vill på så sätt ge dessa aktörer tillgång till en driftsäker och högpresterande molnplattform för både testning och utveckling och fullskalig drift. I en sådan här situation måste vi alla hjälpa varandra framåt, säger Charlotte Darth, VD för Binero.

fler artiklar